Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 2 afstand: van: naar:
Zondag 18 juli 2010 80,9 km Gartrop / Hünxe Werne

De wekker gaat om 7:00. Nadat de tent is opgeruimd, het ontbijt genuttigd, de tent redelijk droog afgebroken en de camping is betaald, vertrekken we om ongeveer 9:25 door het Gartropper bos, een mooie route langs wat meertjes. Bij Schermbeck nemen we de route verkorting, omdat we het niet nodig vinden om op zondag door dit plaatsje te gaan. Na nog een stuk bos, fietsen we over een oude spoorlijn richting Holsterhausen. Iets ten noorden van dit plaatsje drinken we een kop koffie bij een restaurant. Na de koffie fietsen we verder, waarbij we het ommetje via Hervest laten voor wat het is.
Bij Freiheit besluiten we niet langs de industrie van Haltern am See te fietsen, maar langs het Lippe kanaal. Om kwart voor één vinden we het tijd voor de lunch, langs het kanaal zijn hier genoeg plekjes voor. Na een dik half uur lekker in de zon te hebben gezeten, fietsen we nog zo'n drie kwartier strak langs het Lippe kanaal, die we verlaten bij Ahsen. Na Eversum kiezen we er voor om het stukje 'slecht' wegdek langs de Lippe te mijden en nemen het alternatief, een mooi slingerend fietspad langs een weg. Gezien het warme weer, strijken we neer bij restaurant Zur Rauschenburg voor twee grote glazen cola.
Voor Vinnum is het noodzakelijk om de omleiding te volgen die door borden is aangegeven. Ook na dit plaatsje volgen we weer een alternatief stuk, deels omdat dit zo in de GPS staat en deels omdat volgens het boekje de 'echte' route weer een lang stuk met slecht wegdek heeft. In Cappenberg passeren we het gelijknamige slot. Waarna vlak voor Werne nog een paar gemene klimmetjes volgen.

Van Hassel naar Cappenburg

Ons idee is om in Hotel Zwölf Bäume, die in het routeboekje wordt vermeld, te overnachten maar hier wordt niet open gedaan. Dus fietsen we verder naar ons alternatief, dichter bij het centrum, Hotel Am Solebad. Daar krijgen we een nette kamer voor € 80,00 inclusief ontbijt. 's Avonds eten we bij het restaurant aan de overzijde van de weg, waar de hotel-eigenaar reeds een tafel voor ons heeft gereserveerd.

De route van vandaag:
vanaf de camping - Freiheit : Römer route
Freiheit - Haltern am See : niet bewegwijzerd
Haltern am See - Werne : Römer route


hoogte profiel