Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 4 afstand: van: naar:
Dinsdag 20 juli 2010 89,2 km Boke Warburg

Vanmorgen vroeg opgestaan, daardoor zitten we al om half negen op de fiets. De route gaat eerst verder zoals deze gisteren geëindigd was, tussen de zandwinningen door. De GPS-route blijkt bij Anreppen niet geheel te kloppen, volgens het apparaat moeten we dwars door een zandwinningsplas fietsen. Dat doen we toch maar niet en gaan terug naar de doorgaande weg waar we al snel de juiste afslag tegenkomen richting Bentfeld. De route gaat al slingerend verder naar Paderborn waar we de Römer-route inruilen voor de Alme-route. Dit stuk Alme-route zigzagt wat tot Borchen om de A33 heen.Onder de snelweg door Bij deze plaats komen we een Lidl tegen waar we even wat inkopen doen en onze watervoorraad aanvullen. Na Borchen komen we op de Altenau route. Via Etteln, langs Henglarn en Atteln komen we in Husen. In dit plaatsje komen we langs een klein parkje waar we besluiten te gaan lunchen, het is inmiddels al tien voor één. Na een dik half uur langs het snel stromende watertje door het parkje te hebben gezeten, gaan we verder want we krijgen vanmiddag nog een behoorlijke klim.
Als we nog maar net op de fiets zitten mogen we al weer 30 meter klimmen over een stukje van dik 1 kilometer. Waarna we ongeveer de helft weer mogen afdalen om over een oude weg langs een meer te fietsen. Aan het eind van deze 'oude weg' komen we op brede, maar wel rustige weg. Vanaf hier gaan we over een afstand van zo'n 5,5 km circa 125 meter omhoog. Deze lange en gestage klim blijkt goed te doen. Hierna mogen we weer even rustig aan doen en een klein stukje afdalen naar Blankenrode waarna we weer vol aan de bak mogen met een klim van 1,5 km en 60 hoogte meters tot 8%. Eenmaal boven zitten we op de 430 meter hoogte. Hierna gaat het weer hard naar beneden, zo hard dat er flink moet worden bijgeremd op de hobbelige weg met gaten. Zo komen we aan bij Scherfede waar we niet veel meer van zien dan het spoor en een industrieterrein.
Na Scherfede krijgen we naar Wethen nogmaals een licht klimmetje. Hierna dalen we richting Germete weer af. Daar gaat de tocht verder naar Warburg. Als we bij Warburg aankomen, kijken we maar eens op de GPS waar een supermarkt is, want het centrum van Warburg ligt ruim 50 hoger. 'Helaas' moeten we toch die 50 meter nog klimmen als we boodschappen willen doen. Na de boodschappen fietsen we dan ook nog maar even een rondje door het centrum van deze mooie plaats met oude stadsmuren. Dan wordt het tijd om toch maar eens de camping op te zoeken en dalen we weer af richting de Diemel die we nog een stukje volgen tot bij camping Eversburg alwaar we voor de allerlaatste keer vandaag een kort maar steil stukje mogen klimmen.

De route van vandaag:
Boke - Paderborn : Römer route
Paderborn - Kirchborchen : Alme route
Kirchborchen - Blankenrode : Altenau route
Blankenrode - Scherfede : Niet bewegwijzerd
Scherfede - Warburg : Diemel route


hoogte profiel