Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 5 afstand: van: naar:
Woensdag 21 juli 2010 55,2 km Warburg Hann. Münden

Voor vandaag is een warme dag voorspeld, iets wat direct 's ochtends al is te merken. Op de camping praten we even met andere fietsers op racefietsen waarna we rond half negen vertrekken. We fietsen het eerste stuk langs de Diemel. Na een tijdje komen we de fietsers van de camping weer tegen, zij hebben een verkeerde afslag genomen en hebben daardoor flink geklommen naar een windmolenpark waar de weg doodliep. In Liebenau gaan we op zoek naar een bakkertje of supermarkt. We komen een echte kleine buurtsuper tegen vol met mensen en met vers brood. Bij Lamerden steken we de Diemel voor de laatste keer over, waarna we een stuk een spoorlijn volgen.
Ter hoogte van Sielen verlaten we de Diemel-route en nemen we de routeverkorting naar Bayreuth. Vanaf het begin van de routeverkorting is het direct even flink klimmen naar het plaatsje Hümme, waar een station is, maar geen open horecagelegenheid. We fietsen verder over landweggetjes. Vlakbij Hofgeismar is een camping, waar we om 10:40 een ijsje kopen voor wat energie en de bidons met water bijvullen. De weg vervolgen we naar Hombressen via een mooi bospad. Na dit mooie dorpje, met vakwerkgebouwen hebben we een korte maar steile klim van 12%. Als 'ervaren' fietsers komen we dit keer met tijdig schakelen al fietsend boven. Na deze klim gaat de route verder over een geleidelijk klimmende, onverharde bosweg. Na een kruising met een asfaltweg gaan we rond twaalf uur lunchen om nieuwe energie op te doen. Daarna vervolgen we de bosweg tot Ahlberg, na dit plaatsje klimmen we verder tot we uiteindelijk op ongeveer 407 meter het hoogste punt van de dag bereiken. Na een stuk op ongeveer deze hoogte te hebben gefietst, beginnen we aan de afdaling richting Hannoversch Münden. Gelukkig is de bosweg inmiddels verhard. We komen al vrij snel aan in Hann. Münden. Via een voetgangersbrug met fietsgoot steken we het water over. Het is nog even zwaar de fietsen op de brug te krijgen (en er weer af). Hierna is het nog maar een klein stukje naar de camping "Grüne Insel Tanzwerder" van Busch Freizeit waar we al om 14:15 zijn.
Het trekkersveld ligt direct vooraan op de camping, bijna volledig in de zon. Het is bloedheet. We zetten de de tent wel op, maar richten hem nog niet verder in.

Vakwerkhuizen in Hann. Münden

Nadat we gedoucht hebben lopen we naar centrum, voor een terrasje en een verkoelend biertje. We vinden een gezellig terras met Hongaarse muziekanten in de buurt. Na een lekkere maaltijd gaan we terug naar de camping, waar het tentenveldje inmiddels volledig is volgebouwd.

De route van vandaag:
Warburg - Sielen : Diemel route
Sielen - Hann. Münden : Niet bewegwijzerd


hoogte profiel