Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 12 afstand: van: naar:
Woensdag 28 juli 2010 0,0 km Allersdorf (Bayreuth) Allersdorf (Bayreuth)

Vandaag weer een rustdag. We blijven wat langer in bed liggen en ontbijten lekker uitgebreid. Een Gasthof heeft zo zijn voordelen. Tegen 10 uur nemen we de bus naar Bayreuth om de stad te bekijken en te geocachen. We twijfelen nog of we een jas mee zullen nemen, wat we uiteindelijk niet doen.

Fontijn Bayreuth

Het centrum van Bayreuth wordt deels verbouwd. Het geocachen valt niet mee. Er zijn veel mensen in de buurt en waarschijnlijk zijn er ook een aantal caches pleitte. We lunchen lekker Duits op het drukke terras van Oskar, een soort studentikoos eetcafé. Als we ons eten bijna op hebben, begint het wat regenen. Gelukkig zitten we onder een parasol. Bij Wim's tweede (donkere) biertje gaat het wat harder regenen, we besluiten maar naar binnen te verhuizen. Omdat het nu toch 'echt' regent bestelt Joke een koffie en gaan we maar de krant lezen.

Kunstwerk Bayreuth

Na een tijdje vinden we het wel leuk geweest en rekenen we af. Omdat het niet echt droog is en het regelmatig harder regent, vluchten we een overdekt winkelcentrum in, waar ook nog een cache ligt. In het winkelcentrum gaan we op jacht naar een goedkope opvouwbare paraplu. We kopen een mooi fel oranje exemplaar op de 1ste etage. De cache vinden lukt uiteindelijk ook nog, al is door de regen en het natte gras de lol er wel een beetje van af. We kopen nog een brok chocolade, en gaan met de bus terug naar Allersdorf. We hebben het gevoel dat we het mooie stuk van Bayreuth hebben gemist, dat waarschijnlijk buiten het centrum ligt. Ook vanavond eten we weer lekker.