Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 14 afstand: van: naar:
Vrijdag 30 juli 2010 90,7 km Etzenricht Pielenhofen

Zicht op snelweg't Is droog als we opstaan. Na een wat moeizaam ontbijt (brood is op en dingen worden traag bijgevuld) verlaten we de gasthof. We fietsen met een trui aan, want 't is niet warm. Vandaag nog een klein stukje langs de Haidenaab en de rest van de dag fietsen we langs de slingerende Naab. De weg is veelal geasfalteerd. We fietsen door het bos en langs een spoorlijn. We kruisen aan het begin van de dag een aantal keren een snelweg. In Unterköblitz fietsen we langs een bakker waar we broodjes scoren. Binnen een mum van tijd staat het winkeltje vol, want de fabriek aan de andere kant van de straat heeft koffiepauze. Als we Unterköblitz uit fietsen, komen we langs een waterzuiveringsinstallatie. Het is opvallend hoe vaak we langs zo'n installatie fietsen deze vakantie. 't Zal er mee wel te maken hebben dat de fietsroutes de rivieren volgen. Op de tweede plaats van wat we vaak tegengekomen, staan de gebouwen van de (vrijwillige) brandweer. Even later zigzaggen we onder een snelweg knooppunt door. Tegelijkertijd staan we ook nog ruim 5 minuten te wachten op een Arriva trein alvorens de slagbomen op afstand voor ons worden open gedaan. In Nabburg, een plaatsje met een mooi slot, drinken we een kop koffie met taart bij een bakkertje annex supermarktje.

Als we de koffie op hebben, vervolgen we de route. Al vrij snel fietsen we een vijftal kilometers door minder interessant gebied, namelijk strak langs de snelweg A93/E50. Bij Schwarzenfeld verlaten we de snelweg gelukkig weer. Na deze plaats komen we in een fietsrouterijk gebied. Over onze route is echter onduidelijkheid, want de route loopt volgens de bordjes anders dan volgens de kaart/GPS. RotswandWe fietsen weer langs het spoor en langs enkele meertjes bij de Naab en passeren enkele kleine plaatsjes. Vanaf Krondorf zijn alle route informatie systemen het weer met elkaar eens. In Wiefelsdorf krijgen we een gemene klim, daarna mogen we weer afdalen. Tussen Münchshofen en Burglengenfeld is de achterband van Wim wéér zacht. We draaien het ventiel uit voorzorg wat aan en pompen vervolgens de band weer op. Bij Burglengenfeld zoeken we een supermarkt op. We moeten door het plaatsje omhoog fietsen, want aan de kant van de route zien we niets wat wijst op middenstand. Als we door het plaatsje fietsen, zien we in de verte vlaggen van een supermarkt. Daar slaan we onze boodschappen voor de avond in. We dalen weer af naar de route, en vervolgen onze weg naar het zuiden. We zien onderweg spectaculaire rotswanden en ook 'rafters' op de Naab.

Burcht Kallmünz

Zo'n 12 kilometer voor de geplande camping fietsen we nog door een gezellig toeristisch plaatsje, Kallmünz. We steken daar de Naab over en fietsen over een breed fietspad langs de Naab. Net voorbij Pielenhofen treffen we Campingplatz "Naabtal-Pielenhofen" aan. Niet echt onze camping, want deze heeft vaste toegewezen plaatsen en een slagboom. We krijgen een plekje aan de Naab, omringt door caravans en vissers. Bij het eten hebben we een lekker wijntje uit 2002. Deze camping doet niet aan picknickbanken, dus we zitten op onze themarest-stoeltjes. Helaas wordt het 's avonds snel klammig en koud, daarom gaan we op tijd naar bed.

De route van vandaag:
Etzenricht - Oberwildenau : Haidenaab radweg
Oberwildenau - Pielenhofen : Naabtal radweg


hoogte profiel