Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 15 afstand: van: naar:
Zaterdag 31 juli 2010 89,8 km Pielenhofen Waltendorf

Zwaan met jonkiesDe dag begint zoals die gisteravond eindigde: koud en vochtig. Bij het ontbijt zien we nog enkele zwanen in de Naab met jongen. We breken de tent vochtig af en fietsen om 9:00 uur verder naar het zuidoosten. De route gaat over een rustig weg richting Regensburg. Onderweg stoppen we nog even, omdat Joke het steenkoud heeft. We hebben, zoals altijd, de teva's aan en dat blijkt vanochtend toch wat te frisjes. Bij Regensburg komt de Naab uit in de Donau. We volgen nu de Limesroute (deel 2) richting Passau. Het is even gedaan met de rust: in Regensburg komen we diverse fietsgroepjes tegen. We doen nog wat inkopen voor de lunch en gaan verder. Na Regensburg gaat de zon schijnen, hier zijn we heel blij mee. Zo'n 10 kilometer na Regensburg, tussen Donaustauf en Sulzbach a.d. Donau, zien we ineens veel fietsen geparkeerd staan langs de route.

Walhalla tempel

Honderd meter hoger staat de Walhalla tempel die door veel fietsers wordt bezocht. Wij fietsen door, het wordt nu snel rustiger op het fietspad. De route loopt door de uiterwaarden van de brede Donau. We wisselen het fietsen naast de dijk af met op de dijk en komen zelfs nog langs een kudde schapen. We lunchen op de dijk met uitzicht over de Donau vol in de zon. We hebben nog geen zonnebrand gesmeerd en worden daar duidelijk aan herinnerd. De etappe is wat eentonig omdat we weinig door plaatsjes heen komen en vooral de Donau zien. De plaatsjes waar we wel doorfietsen, stellen meestal niet veel voor. Als we wel door wat een serieuzer plaatsje (Kößnach) komen, zoeken we direct een terrasje op. Na wat fris gedronken te hebben, fietsen verder langs de Donau richting Waltendorf. Daar is camping waar we vandaag naar toe willen.

Onderweg passeren we nog een groepje Spaanse fietsers. In Bogen gaan we op zoek naar een supermarkt en wijken daarom even af van de route. De supermarkt is vrij snel gevonden, al is het nog even flink zoeken naar de juiste boodschappen in deze grote winkel. Het is nog zo'n 12 km naar Waltendorf en inmiddels al 16:30. Een uur later zijn we dan in Waltendorf, op een soort boerencamping annex Gasthof "Der Plank-Hof". We leggen het grondzeil eerst te drogen en nemen een biertje op het terras. Als het biertje op is, zetten we de tent op en gaan we douchen. Voor de kampeerders is er een douche, wc en wastafel in een. Gelukkig is het rustig. Als we ons prakkie aan het koken zijn, komt er Frans gezelschap bij. Eerst één man alleen, later nog een jong stel. We nemen na de afwas een kop koffie op het terras. Het wordt nog druk, want ook het groepje Spanjaarden dat we eerder vandaag gepasseerd waren, komt overnachten in het Gasthof.

De route van vandaag:
Pielenhofen - Regensburg : Naabtal radweg
Regensburg - Waltendorf : Donauradweg (DRW-R6)


hoogte profiel