Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 17 afstand: van: naar:
Maandag 2 aug. 2010 0,0 km Passau Passau

Tegen 7 uur zijn we eventjes wakker, het regent. Een goede reden om uit te slapen. We staan op als het droog is en ontbijten in de gezamenlijke overkapping waar picknicktafels staan. Het is al rond 10 uur, de meeste mensen die vandaag weer vertrekken, zijn al weg. Na het ontbijt gaan we vol goede moed op zoek naar oplossingen van enkele caches. We beginnen met een klim de berg omhoog aan de dezelfde kant van de Donau. Boven op de berg, zo'n 100 meter hoger dan de tent, staat een ruïne waarvan we de toren van beklimmen voor nog meer uitzicht.

Ilz, Donau, Inn

Hier is goed te zien dat de rivieren de Inn, de Ilz en de Donau verschillende kleuren water hebben. Na de afdaling gaan we de brug weer over naar de stad en al snel hebben we het antwoord gevonden van de cache die we de dag ervoor niet hadden gevonden. De cache vinden we snel en we proberen voorzichtig te loggen.

Kettensteig

De andere caches waar we naar zoeken, zijn of gejat of er zijn te veel omstanders om goed te kunnen zoeken. Tegen half twee gaan we opzoek naar wat te eten. We belanden uiteindelijk in het nieuwe winkelgedeelte, waar we op een terrasje lekker eten. Na de lunch gaan we een winkelcentrum bezoeken op zoek naar een supermarkt en een outdoorwinkel voor een afritsbroek. Joke slaagt voor een broek en we vinden snel buiten het centrum een supermarkt. We gaan even terug naar de camping om de was binnen te halen en kaartjes te schrijven. Net op tijd, want de was is nog niet binnen of het regent alweer. We zien familie Eend ook vlakbij op de camping rondlopen.

Eendjes

Na een tijdje in de tent lummelen, gaan we maar weer richting het oude centrum. We sluiten de avond af met een lekkere tiramisu en stevige bak Italiaanse koffie.