Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 22 afstand: van: naar:
Zaterdag 7 aug. 2010 0,0 km Klosterneuburg (Wenen) Klosterneuburg (Wenen)

We worden wakker na een onrustige nacht. 't Is te merken dat we dichtbij een grote stad op een camping staan. In de vroege ochtend horen we al veel sirenes. Als we opstaan, is het bewolkt. We halen op de camping broodjes bij het winkeltje. Na het ontbijt kopen we de Viennacard, waarmee we drie dagen rond kunnen crossen met het OV door Wenen. Wat later dan gepland, nemen we alsnog de trein naar Wenen en de metro richting Wien Westbahnhof, om te terugreis te boeken over een aantal dagen. Na een tijdje wachten in de rij, zijn we aan de beurt aan een van de vele loketten. Een vriendelijke man helpt ons met het zoeken naar een trein richting Assen. De twee personen (wij dus) zijn het probleem niet, de fietsen wel. Met de eerste optie waar hij uiteindelijk mee komt, stranden we in Amersfoort om 02:00 's nachts. Dat is geen optie. We vragen hem verder te zoeken. Onze hoop op een City-nightline is al vervlogen, want de fietsplaatsen zijn al vergeven. Uiteindelijk komt de beste man met een optie via Leer met 7 treinen en max. 1 uur overstaptijd per keer. Binnen 24 uur zijn we dan weer thuis.

Nadat we de terugreis hebben geregeld, gaan we onderweg naar het centrum. Het is er zoals te verwachten in een hoofdstad erg druk. Voordat we de GPS pakken, besluiten we eerst een hapje te eten. Dit keer belanden wij bij een Nordsee, een visfastfoodketen. Na een lekker visje, gaan we op jacht naar de schatten van Wenen. Helaas regent het als we de visjes op hebben. In combinatie met de hoge gebouwen (=slecht ontvangst), gaat het oplossen van de caches moeizaam. Zo moeizaam, dat we uiteindelijk geen enkele cache tot een goed einde brengen.

Grote kerk

Desondanks zien we wel veel van Wenen. Aan het einde van de middag zoeken we een leuk restaurantje op. Na een hele omzwerving, vinden we een gezellig restaurantje, waar we lekker eten. Helaas valt de rekening wel een beetje tegen. De serveerster schooit om een fooi, terwijl ze de bestelling niet goed heeft opgenomen en het broodje vooraf, het bestek en nog wat aanverwante zaken allemaal op de rekening staan. Na het eten gaan we terug naar een metrostation om met metro en trein terug naar Klosterneuburg te gaan. Daar aangekomen, drinken we nog wat op de camping.