Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2010: Zevenaar - Wenen
Dag 23 afstand: van: naar:
Zondag 8 aug. 2010 0,0 km Klosterneuburg (Wenen) Klosterneuburg (Wenen)

We staan op en de zon schijnt. We ontbijten op de picknickbank onder het afdakje. Na het uitgebreide ontbijt, pakken we onze spullen en vertrekken weer richting Wenen. Deze zondag staat de bezichtiging van slot Schönbrunn op het programma. We zijn lui en stappen alleen in Heiligenstad van de trein over op de metro U4. Deze metro rijdt gelukkig ook veel boven de grond, waardoor je onderweg ook nog wat ziet.

Kleine fonteinEekhoorn

Als we bij halte Schönbrunn uitstappen, zien we direct hoe toeristisch het is. In het paleis heeft keizerin Elisabeth eind 19de/begin 20ste eeuw gewoond, op wiens leven de films over Sissi zijn gebaseerd. Wij besluiten echter het pracht en praal van het paleis niet te bezoeken, maar wel de tuinen van het paleis.

Grote fontein

Deze tuinen herbergen diverse fonteinen, eekhoorns, bloemen, een dierentuin uit 1752 en natuurlijk ook diverse schatten. De tuinen zijn samen zo'n 1,2km bij 1km en achterin ligt een heuvel van 60 meter hoog.

Schönbrunn overzicht

Garantie voor een hele dag vermaak en een mooi uitzicht over Wenen. In totaal vinden we 8 caches verspreid over het hele park. Rond vijf uur gaan we terug richting naar de camping. Daar eten we een lekkere schnitzel met friet en salade en drinken we een biertje of twee.

Schönbrunn