Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 1 afstand: van: naar:
Maandag 25 juli 2011 164,9 km Assen Utrecht
Maandag 25 juli 2011 1339 km Utrecht Argelès-Gazost

We worden wakker en slaan de gordijnen open. Lijkt het dat de zon schijnt? Zou het waar zijn dat we droog op vakantie kunnen, na een weekend met alleen maar regen?
Na het ontbijt en een kop koffie gaan we op de fiets naar het station, zo’n 4 kilometer fietsen, het enige stukje van vandaag. De trein van 10 uur arriveert maar de fietshoekjes staan al vol fietsen, dat wordt zoeken naar een geschikt alternatief. We vinden nog een plekje met nog 1 leeg klapstoeltje waar we onze fietsen neer kunnen zetten. Op naar Utrecht, waar we op de fietsbus stappen. We komen volgens planning aan en spreken nog een Assenaar die doorreist naar Maastricht (onze eindbestemming). Hij gaat het Fietserpad (Pieterpad) fietsen.
Op het jaarbeursplein halen we de voordragers eraf. Wij zien wel Eurolinesbussen maar geen vakantiebussen en ook geen andere fietsers. Tegen half één zien we twee verpakte racefietsers die rechtdoor lopen. Wij blijken niet op het goede plein te staan en lopen met de fietstassen in de ene hand en de fiets in de andere de racefietsers achterna. Als we de weg oversteken, komt net de fietsbus van Juijn aanrijden die ons namens Cycletours Fietsvakanties naar zuid-Frankrijk zal brengen.

Fietsbus

Na inladen van de fietsen en het droppen van al onze bagage in het juiste vak vertrekken we naar Breda, waar de laatste passagiers worden opgehaald en de twee chauffeurs. Tegen kwart over drie (ruim 2 uur later) vertrekken we dan echt en al snel zijn we in België. Al snel passeren we Antwerpen en een tijdje later zijn we al in Frankrijk. Op de fiets doen we er later deze vakantie iets langer over om België te doorkruizen. Bij de stop voor het avondeten valt direct op dat het buiten al warmer is en de zon schijnt zelfs. Als het tegen 10 uur donker wordt, begint het ook te regenen. Hopen maar dat het droog is als we morgen de bus uitstappen.