Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 3 afstand: van: naar:
Woensdag 27 juli 2011 74,8 km Lourdes Maubourguet

We worden wakker en horen het nog steeds regenen. Hoeveel water kan er wel niet vallen? We ruimen eerst de tent leeg en breken hem in verschillende delen op, zo houden we de binnentent droog. Dankbaar maken we wederom gebruik van de Abri. Net na halftien fietsen we weg, het is bijna droog. De fietstocht begint met een klim van 7%, niet echt fijn als je net uit Nederland komt en nog niet warm gefietst bent. Thuis hadden we besloten het “ommetje Lourdes” met de klok mee te fietsen, omdat deze kant iets vlakker zou moeten zijn.

Na het klimmen, krijgen we een stuk oud asfalt en daarna een stuk onverhard: een glooiend pad door het bos met af en toe uitkijkjes naar het dal. Als we het bos uit komen, zien we er uit als MTB-ers. Niet zo gek, want de combinatie van onverharde wegen en veel regen doet wonderen.Torens We volgen een tijd een riviertje en komen in de buurt van de grotten van Bétharram. Onderweg komen we een Jacobsfietser tegen, te herkennen aan de bekende schelp aan zijn fietstas. Bij de brug, waar de rivier Grave de Pau oversteken, maken we een praatje met een Spaanse man die met zijn vader op vakantie is.

We verlaten de rivier en komen op een drukkere weg naar Nay, waar we brood en drinken halen voor de lunch. Na Lagos worden we verrast door een lange klim. Het valt nog niet mee, zo'n eerste lange klim. Maar ja, dan moet je ook niet in de uitlopers van de Pyreneeën willen beginnen. De Ardennen waren vast ook niet meegevallen in het begin. In Espoey gaan we lunchen bij een riviertje, daar zijn we wel aan toe. De zon laat zich inmiddels af en toe ook al zien. Na de lunch krijgen we al vrij snel een pittige klim voorgeschoteld. Met als beloning een mooi uitzicht.

We vervolgen onze route over glooiende landweggetjes door verschillende dorpjes. Onderweg zien we veel mais. De zon begint ondertussen serieus te schijnen en het wordt merkbaar warmer. Nu hebben we echt het gevoel in Zuid Frankrijk te zijn. Tegen drie uur gaan we even in het gras zitten een banaan te eten om te genieten van het uitzicht over een diep en smal dal.

Uitzicht dal

Na het passeren van het plaatsnaambordje van Maubourguet zien we direct een bordje van de camping municipal l'Échez1 en we besluiten eerst de tent op te zetten zodat hij kan drogen. Na het douchen, gaan we op zoek naar de super en een terrasje. Na een omzwerving door het plaatsje vinden we op het plein een buurtsuper. Vlakbij is ook een terras waar we een biertje drinken.
Tegen 7 uur gaan we op de camping eten koken. Bij het eten drinken we een Marokkaans wijntje. Als we na de afwas en de koffie de wijn willen opdrinken, begin het te regenen. Snel duiken we ons tentje in, alwaar we liggend nog genieten van het wijntje en de nootjes.

1) update 13 maart 2022: deze camping lijkt een camperplaats te zijn geworden.


hoogte profiel