Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 6 afstand: van: naar:
Zaterdag 30 juli 2011 81,0 km Moissac Vers

Tegen kwart over negen vertrekken we van het eilandje waar de camping op ligt. We fietsen nogmaals Moissac door om aan de oostkant de stad uit te fietsen. De route gaat voornamelijk over landweggetjes met aan weerszijden veel fruitbomen. Onderweg passeren regelmatig landgenoten in een auto. Het eerste stuk van vandaag is nog vlak te noemen. Om in Castelnau-Montratier te komen, mogen we wel even flink in de pedalen.
Castelnau ziet er gezellig en knus uit met een brasserie met terras op het plein. Ook hier zijn diverse toeristen, al is het niet zo druk als in Lectoure.

Castelnau

Bij de super scoren we enkele yoghurtjes die we even verderop bij een molentje opeten. Over een flink glooiend landweggetje fietsen we verder. In een akkerland staat een boom, waar we onder gaan zitten lunchen. Dat is blijkbaar bijzonder, want diverse auto's komen toeterend langs. We klimmen en dalen verder naar Lhospitalet, waarna een lange afdaling volgt en we op een drukke weg uitkomen die ons naar een voorstadje van Cahors brengt. Via een zeer slecht onderhouden weg komen we vlakbij het centrum van Cahors.

Brug Cahors

Voor het centrum vinden we nog twee caches. We fietsen door het centrum heen en trakteren onszelf op een ijsje waarna we Cahors weer verlaten over even slechte wegen als we binnenkwamen. De laatste 15 kilometer fietsen we weer over weggetjes door het bos langs kalkstenen rotswanden. Gelukkig is het daar wat koeler. We discussiëren terwijl we banaan verorberen over of we de beschreven klim nog krijgen of al hebben gehad. Vlak na onze stop komt het antwoord: we krijgen de klim nog. Het is een pittige klim richting Vers. Bovenaan de klim kijken we het veel dieper gelegen dal in waar de Lot stroomt.

dal Lot

Voor Vers dalen we nog iets af en via een lange brug komen we in Vers aan. Er is een hotel-restaurant, een pizzeria, een winkel van Sinkel en een bakker. Genoeg voor een rustdag morgen. Op de camping Municipal l'Arquette zoeken we achteraan een plekje voor onze tent. Na de douche drinken we wat op het terras van hotel-restaurant La Truite Dorée waar we ook een 3-gangenmenu besluiten te eten. Binnen, want de terrasplaatsen zijn gereserveerd.


hoogte profiel