Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 11 afstand: van: naar:
Donderdag 4 aug. 2011 78.0 km St.Léonard-de-Noblat La Souterraine

We worden heerlijk uitgeslapen wakker, dankzij de (figuurlijk) rustgevende waterval.

waterval

Het is flink mistig en de trui kan aan volgens Joke. Tegen kwart voor negen fietsen we klimmend naar het centrum van St. Leonard. Tijdens de klim komen we twee vakantiefietsers tegemoet. Waarschijnlijk hebben zij in het plaatsje zelf overnacht. In het oude centrum halen we twee broodjes bij de boulangerie en vinden we een cache. We fietsen het plaatsje uit over smalle landweggetjes. Er komt ons een vrachtwagen tegemoet. Hij wacht op ons voor een bocht. Later blijkt hij de bocht helemaal niet door te kunnen komen, want aan het einde van het weggetje zien we hem achter ons aan komen. Vandaag hebben we weer meer uitlopers van het Centraal Massief. Dat betekent enkele flink klimmen en dalen (zie profiel). Omdat de zon niet schijnt, is het goed te doen. Tegen tien uur komen de eerste zonnestralen door de mist heen. We beginnen wat meer van de omgeving te zien. Als de zon helemaal schijnt zien we een omgeving met bergtoppen en dalen met veel bomen en weilanden met koeien.

weggetje

Een paar kilometer na Châtelus gaan we lunchen langs de weg op een klein veldje bij een huis. Er komen nog twee vakantiefietsers langs. Als we door fietsen komen we uit bij een uitzichtpunt met picknickbanken. Een wonder want over het algemeen zien we weinig banken langs de weg. We rekenen er in ieder geval niet meer op. Het glooiend karakter houden we in de middag. In Bénévent L'Abbaye drinken we een colaatje.

Bénévent L'Abbaye

We verlaten het plaatsje over een drukkere dalende weg, later weer gevolgd door enkele klimmetjes. We slingeren een stukje langs een riviertje en zien nog een meertje. Tegen vijf uur komen we in La Souterraine. We halen eerst de boodschappen alvorens naar de camping aan de rand van het plaatsje te fietsen. Het is een terrassencamping en we zoeken bovenop een plekje met zicht op het kasteel van de Graven van Bridiers. 's Avonds tegen tien uur merken we dat er een voorstelling is bij het kasteel. Rond middennacht en mogelijk tegen twee uur schrikken we nog weer wakker van het vuurwerk.


hoogte profiel