Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 13 afstand: van: naar:
Zaterdag 6 aug. 2011 94,6 km La Souterraine Châteaumeillant

Tegen de ochtend begint het opeens te onweren. Felle bliksem en gedonder halen ons uit onze slaap. Even later dommelen we weer in, waarna de baby van de naastgelegen caravan begint te huilen en ons alsnog uit onze slaap houdt. Tegen half zeven begint het hard te regenen. We staan op en breken eerst de binnentent af. We ontbijten op het grondzeil onder de buitentent. De binnentent stoppen we in een van de fietstassen. Het lijkt wat minder hard te gaan regenen als we de buitentent afbreken. Uiteindelijk fietsen we kwart over negen weg in de stromende regen.

rustig weggetje

We fietsen over rustige wegen. Na een uurtje komen we andere “gekken” tegen op vakantiefietsen. Later zien we nog twee alleen reizende fietsers. Tegen half één gaan we op zoek naar een lunchplek, liefst binnen. Uiteindelijk vinden we in Cluis een café/lotto winkel waar ook wat eten geserveerd wordt en een kopje thee.

Fort Cluis

Tegen twee uur fietsen we weer verder, het is wel wat droger, maar nog steeds niet echt droog. Nog 40 kilometer te gaan. Het fietsen gaat soepel vandaag. In de ochtend hebben we nog een paar pittige klimmetjes gehad, maar die zijn niet zo lang meer. De middag is nog vlakker. We hebben nu het Centraal Massief wel gehad denken we. Tegen half drie wordt het echt droog en al snel wordt het ook warmer. De laatste tien kilometer kunnen we geen stop meer houden, want als we even stoppen komen de regenwolken te dichtbij.

Kerkje

Vlak voor onze eindbestemming moeten we alsnog de regenjas weer aandoen. Gelukkig is het niet koud. We zoeken de supermarkt op alvorens naar de camping municipal L'etang Merlin te gaan. Als we de tent willen opzetten om kwart over zes, vechten we weer tegen de regenbuien. We krijgen de buitentent en grondzeil net op tijd staand. Het begint te hozen. Wim is in de tent, Joke staat onder het afdakje en kijkt naar het pad dat in een riviertje verandert. Hadden we toch maar voor een dak gekozen ;). Na een warme douche besluiten we maar op zoek te gaan naar de pizzeria aan het begin van het dorp. We komen aan en mogen alleen een hoofdgerecht kiezen. Als we de pizza krijgen, zijn de andere gasten al weg. Na het toetje krijgen we geen koffie meer aangeboden, de eigenaar de tent wil sluiten. We betalen en gaan terug naar de camping waar we nog wat drinken op een bankje.


hoogte profiel