Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 17 afstand: van: naar:
Woensdag 10 aug. 2011 0,0 km Vincelles Vincelles

Een rustdag voor ons betekent iets anders doen dan normaal, niet fietsen dus. We hadden deze camping uitgekozen, vanwege het feit dat ze kano's verhuren. Tenminste dat stond op de website. Echter op de site staat niet vermeld dat dat maar 3 keer per week kan. En gisteren hadden we ontdekt dat de verhuur alleen op maandag, donderdag en vrijdag plaatsvindt. Niet kanoën dus, maar een echte rustdag.
Tegen 9 uur staan we op en ontbijten we. Eerst eten we het brood uit Corbigny op en daarna een vers gehaalde brood. Verder luieren we bij de tent. Reisverslag bijwerken, puzzeltje maken, kaartjes schrijven, dat soort dingen.

bloemetjesveld

Na de koffie lopen we een stukje naar de rivier Yvonne toe. We posten de kaartjes en lopen naar het watervalletje toe. Als we het plaatsje in lopen, is het siësta. De winkels zijn gesloten. In de haven liggen diverse boten. Een grotere boot komt uit Oppenhuizen en vaart onder de Zwitserse vlag. Verder veel kajuit bootjes.

rivier

Als het 3 uur is geweest, lopen we naar de super en halen we drinken, fruit en avondeten. Op de camping hangen we bij de tent en gaan we mensen kijken. Dit is echt geen camping voor ons. 't Is hutjemutje en geen struiken bij de afscheiding zodat je alles ziet. Veel campinggasten zijn bij het zwembad of op pad, dus het is wel rustig. Joke wast de lakenzak nog even, zodat we en wat schaduw en een beetje privacy hebben en ook nog een schonere lakenzak. In vergelijking met de camping in Moissac mis je de haagjes wel, maar het is rustiger dan de familie naast ons in La Souterraine. Verder missen we hier uitzicht. Dat was op de camping in Guipy stukken beter. Tegen kwart voor zeven krijgen we nieuwe buren, een grote Franse familie in een camper met tentje. We gaan met de rug naar hen toe zitten, zodat we nog een beetje rustig kunnen eten.