Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 19 afstand: van: naar:
Vrijdag 12 aug. 2011 100,0 km Troyes Châlons-en-Champagne

We breken eerst de tent af, omdat we vers brood hebben besteld dat we pas om 8:15 kunnen ophalen. We ontbijten bij het restaurantje en het zwembad. Het zwembad wordt net schoongemaakt door een automatische reiniger (à la de grasmaairobot). We fietsen over een grote weg door het industrieterrein Troyes uit. Vlak voor het einde van de plaats is nog een grote supermarkt. Met enkele boodschappen in de tassen gaan we direct klimmen. We komen langs een transformatorunit waar de hoogspanningskabels naar toe gaan, het knettert lekker. Na de klim is het glooiend.

glooiend landschap

We komen door diverse dorpen en verder zien we veel akkerbouwland. Veel bouwland met strostronken, enkele veld met mais en sporadisch een zonnebloemveld. We lunchen in het plaatsje Trouans (vlak voor Grand Mailly), op een bankje. We hebben de ochtend geen koe of schaap gezien. Wel een kleine ree die snel wegdook tussen het mais en in het vorige dorpje drie kleine zwijntjes.

kleine zwijntjes

De middag zien we weer alleen uitgestrekte akkers. De akkerbouwers zijn druk aan het werk met stropakken en land bewerken. Ook zien we dat een bijzonder gewas gemaaid wordt, “sun deshy” staat op het bordje in het land. Even googlen en we komen erachter dat die een kiemgroente is die tot veevoer wordt verwerkt. Dit plantje houdt vast van een kalkrijke grond, want we zien veel bleke, kalkrijke akkers. Het is vandaag een redelijk bewolkte dag, maar niet koud, en hebben voor de verandering eens voor de wind.

zweefvliegtuig

Vlak voor Châlons zien we nog een zweefvliegtuig dat gereedgemaakt wordt voor een vlucht. We besluiten te wachten om hem de lucht in te zien gaan. Achter het zweefvliegtuigveld (weiland) zien, of eigenlijk horen we andere luchtvaart hobbyisten, namelijk die met de modelvliegtuigen. Als we Châlons binnen fietsen zien we een grote kathedraal (uit de 13e eeuw), een kerk en een stadspoort.

kathedraal

Nabij de poort halen we bij een vriendelijke bakker een waldkorn. Daarna fietsen we door naar de supermarché. Hier halen we het eten en drinken voor de avond. Na de zoektocht door de grote winkel gaan we naar de camping, daar arriveren we tegen half zes. We krijgen een plekje op een grasveldje bij de caravan/camperplaatsen met een waslijn in de buurt. Als we genieten van een biertje na het douchen, speelt een man vlakbij op zijn gitaar.


hoogte profiel