Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 21 afstand: van: naar:
Zondag 14 aug. 2011 58,7 km Varennes-en-Argonne Montmédy

Het regent als we wakker worden, niet zo best. Nadat de tassen zijn gepakt, ruimen we eerst de binnentent op. Het idee is om onder de luifel te gaan zitten, echter het gaat harder regenen, dus we eten maar in de tent. Als we klaar zijn met het ontbijt is het nog niet droog. We wachten een kwartier, en besluiten dan alsnog maar de regenbenen en jas aan te doen. De buitentent wordt zeiknat opgeruimd. De triatleten zijn al weg, de andere twee tenten van de fietsers staan nog. We gaan naar de bakker en de super en slaan voor twee dagen boodschappen in. Morgen is het Maria Hemelvaart en we weten niet of in Montmédy dan de bakker of super open is.

glooiend landschap

Zoals aangekondigd door de twee stellen gaan we direct flink klimmen (12%), gevolgd door nog enkele klimmen. We zijn duidelijk het vlakke stuk voorbij. Onderweg zijn stukken wegen opnieuw geasfalteerd met een slijtlaag met grind die niet goed is aangewalst. Dus horen we de steentjes door de spaken rinkelen. Tegen half 12 komen we aan in Dun-sur-meuse, een levendig dorpje, waar we een kop koffie drinken in een café. Het lijkt bijna droog als we verder gaan. Als we het plaatsje uit fietsen mogen we alweer een steil stukje klimmen, gevolgd door een geleidelijke klim langs een riviertje.
We lunchen staand langs de weg, het is semi droog. Vervolgens fietsen we verder langs een bos over een glooiend weggetje. We eindigen deze fietsdag met een lange klim, eerst geleidelijk maar het stuk naar de camping toe is erg steil.

Op de camping kunnen we zelf een plekje uitzoeken. De plaatsen zijn gescheiden met heggen. Wij vinden een plekje waar we een waslijn kunnen maken zonder onze fietsen te gebruiken. De tent zetten we pas op als we de waslijn vol hebben hangen met de natte spullen. De zon begint zelfs nog te schijnen, dus de vochtige matjes kunnen ook nog drogen. We richten de tent in en als we de handdoeken droog genoeg vinden gaan we douchen. Daarna wassen we de handdoeken uit met biotex, ruiken ze ook weer wat frisser. We dalen af naar het dorpje om te onderzoeken of de supermarkten morgen open zijn en uiteraard op zoek naar een terrasje. Er is echter niets te doen op deze zondagmiddag.

riviertje

We zien wel dat de Vival morgenvroeg open is. Via een wandelpad lopen we weer naar omhoog, naar de vesting van Montmédy.

uitzicht van vesting

Daar zien we toeristen en een café met terras. Hier drinken we ons welverdiend biertje. We gaan terug naar de camping een kilometertje verder waar we ons potje koken. Tegen half tien als we de koffie op hebben, zien en horen we drie zwermen kraaien. Ze strijken neer in de bomenrij van de camping aan de kant van de nieuwe stad. Het maakt een hels lawaai. Als de zon volledig onder is, keert de rust weer terug. Nu maar hopen dat ze niet zoveel lawaai maken bij zonsopkomst. Tegen tienen duiken we de tent in. We zitten bovenop de berg en dat kunnen we goed merken, het is niet erg warm.


hoogte profiel