Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 22 afstand: van: naar:
Maandag 15 aug. 2011 0,0 km Montmédy Montmédy

We hebben deze rustdag uitgekozen om ons op te laden voor de Ardennen en vanwege de vesting. Na het ontbijt gaan we eerst naar beneden om nog enkele boodschappen op te halen en een pain voor de lunch en ontbijt. Als we weer terug zijn bij de camping, drinken we eerst een kop koffie en rusten uit van de klim. Helaas zonder iets extra's van de patisserie, want de bakkers zijn op deze feestdag wel gesloten. Na de koffie lopen we eerst naar het uitzichtpunt Tivoli voor een cache en uiteraard het uitzicht op zowel de nieuwe stad als de vesting.

vesting

Met de rugzak en picknickspullen lopen we naar de vesting. We passeren een historische wasplaats en lopen door naar de vesting om een schat te zoeken, helaas zonder succes.

ophaalbrug

We picknicken tussen de binnen en buitenmuur van de vesting. In de oude stad zijn enkele kunstenaars gevestigd die de oude stad proberen op te knappen. Er is nog heel veel werk te verrichten.

bouwval

Na een rondje gelopen te hebben gaan we lekker op het terrasje zitten waar helaas wat te veel wespen rond vliegen.

cellensteegje

Na een koud biertje hebben we het wel gehad met deze beestjes. Terug op de camping zitten we in de schaduw, zonder wespen, te puzzelen en reisverslag te schrijven. Er komen nog enkele fietsers bij, waaronder een stel die de groene Valleienroute fietsen. 's Avonds wordt het vroeger donker dan de dag ervoor. De lampen gaan eerder aan en ook de kraaien zijn er eerder. Nieuwe campinggasten proberen de kraaien stil/weg te krijgen door te gaan fluiten. Het lijkt te werken. We kruipen wederom op tijd de tent in vanwege de kou.