Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2011: Argelès-Gazost - Maastricht
Dag 26 afstand: van: naar:
Vrijdag 19 aug. 2011 13,7 km Oost-Maarland Oost-Maarland

Tegen 8 uur worden we wakker, het is inmiddels weer droog geworden. De tent en was zijn wel nat. Onder de tent blijkt toch een kuil te zitten, die volgelopen is met water. De tassen, onderkant van Wim's matje en de kleding die los in de tent lag, zijn nat geworden. De kledingstukken gaan mee naar het washok te drogen onder de föhn. Verder stapelen we de spullen zo op dat de natte spullen kunnen drogen. Er blijkt uiteindelijk 43,3 mm regen te zijn gevallen, dus we zijn hardstikke trots op de tent dat hij ons en onze slaapzakken heeft droog gehouden. Tijdens het ontbijt, gaat het toch weer wat regenen. Na het ontbijt, eten we de meloen op als het weer droog is.

Maastricht

Tegen 11 uur gaan we naar Maastricht, jas nog aan en een lange broek. We fietsen de route langs de Maas. Morgen met fietstassen is dat niet echt handig, want er staan hekjes om te zorgen dat de brommers er niet langs kunnen. We parkeren de fietsen in de gratis bewaakte parkeergarage bij de Servaasbrug. Als we buiten lopen blijkt al snel dat de jas uit kan. We gaan eerst een wandelcache doen. Als we deze hebben afgerond, zoeken we een terrasje om te gaan lunchen. Het OLV is vol, dus we lopen door naar het Amorsplein. Bij C'est la Vie gaan we uiteindelijk lekker lunchen. We cachen nog wat en halen een cadeautje voor de oppassers.

Waterrad

Voordat we uiteindelijk weer neerstrijken op een terras halen we eerst de fietsen op. We gaan op het OLV zitten bij brasserie Van Buuren. Het is nog relatief vroeg, dus dat lukt nog. Zeven jaar geleden zaten we hier ook. Na een vakantie en voor de verhuizing naar het Noorden ter afsluiting van het studentenleven. We drinken enkele biertjes voordat we aan het drie gangenmenu beginnen. Tegen 7 uur wordt het frisser op het terras. Wij hebben gelukkig net de warme maaltijd geserveerd gekregen. Tegen half 9 gaan we weer richting de camping om de tent te inspecteren. Deze blijkt droog, evenals de was. We drinken nog een Leffe aan de bar alvorens we plat gaan.

OLV

hoogte profiel