Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 1 afstand: van: naar:
Vrijdag 27 juli 2012 235,5 km Assen Tilburg
Vrijdag 27 juli 2012 15,8 km Tilburg Alphen

TilburgVanmiddag zijn we vertrokken, een dag eerder dan gepland, omdat station Zwolle dit weekend dicht gaat en de fiets niet in de vervangende bus mee kan. Om 12:02 komt de trein. Deze lijkt al vol te staan met fietsen, maar ergens in een willekeurig halletje vinden we nog een plekje. We hebben geluk, vanaf Zwolle kunnen zelfs zitten in de coupĂ©, omdat er nog ander stel met fietsen bij komt en zij onze fietsen mooi in de gaten houden tegen omvallen. De treinreis verloopt volgens planning en we komen tegen 14:45 aan in Tilburg, waar de Kermis in volle gang is. Gelukkig niet aan de kant waar wij heen gaan. Als we uit de trein met airco stappen, komt de warmte ons tegemoet, 't is zo'n 30°C. Langs de route ligt een Jumbo, waar we onze avondeten en drinken halen.

We fietsen Tilburg uit over een voormalige spoorbaan, recht aan recht toe met af en toe een lichte knik, links woonwijken, rechts maisvelden. Tegen kwart over 4 komen we aan bij Landgoed de Hoevens, een familie Natuurkampeerterrein met enkele kinderboerderijdieren (konijn/geit). Nadat we de tent opzetten, gaan we douchen en drinken een colaatje op een natuurlijk bankje in de houtwal. Het eerste gerommel vanuit de lucht is al op de achtergrond aanwezig.

Bankje/eten

Na onze eerste campingmaal met een vers ijsje van de ijscowagen die op de camping staat, besluiten we een rondje te gaan lopen. We lopen eerst een klein rondje langs het zwemwater, maar dat vinden we te kort en lopen toch maar een groter rondje. Halverwege worden we toch verrast door regendruppen. Met een stevige pas lopen we via de groepsaccommodatie en veldje met vers stro terug naar de tent. We weten nu waar het achteruitrij gepiep de hele avond vandaan kwam.
Als we bij de tent zijn regent het al licht. Onder de boom drinken we nog een glas wijn. Als deze 10 minuten later op is, spoeden we ons naar het toiletgebouw, want de lichte regen is voorbij. Terug bij de tent zijn onze kleren al behoorlijk vochtig. De paarden in het aangrenzende veldje rennen heen en weer, wat we goed voelen in de tent. In de nacht gaat het even flink onweren, de tent wordt flink op proef gesteld met al het regen dat erop volgt. De tent is geslaagd.


hoogte profiel