Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 2 afstand: van: naar:
Zaterdag 28 juli 2012 71,0 km Alphen Langdorp

Voormalige spoorlijnEen dag vol (voormalige) spoorlijnen. Het liedje van Guus Meeuwis dendert door onze hoofden. Op de spoorlijn kruizen we een aantal keren de landgrens tussen Nederland en België. Bij Turnhout fietsen we eindelijk even over een andere weg dan een spoorlijn. Hier scoren we brood voor de lunch en een cache in het Begijnhof, waar we rust ervaren.Begijnhof
Na Turnhout fietsen we een tijdje langs een echte spoorlijn. Maar het merendeel van de dag is fietsen over een fietspad die op een oude spoorbaan is aangelegd. Een enkele keer is de route afgewisseld met enkele slingerende landweggetjes.

Onderweg zien we veel andere fietsers en ook wielrenners. We fietsen door het vestingstadje Herentals, waar we weer even van de spoorbaan af zijn. Bij Ramsel na de nodige kilometers over de spoorbaan gaan we van de hoofdroute af voor de boodschappen en een camping. We verbazen ons erover dat Maestro hier over de grens niet geaccepteerd wordt, terwijl er zoveel reclame wordt gemaakt voor het pinnen in het buitenland. Met de boodschappen in de fietstassen fietsen we verder over landweggetjes, waar we verschillende groepen wielrenners passeren. Zo'n 2 kilometer voor de camping zien we een groot terras. Daar drinken we nog wat, want we zijn lekker op tijd (14:45).

Camping Dennenlust blijkt een gedateerd stacaravanparkje zonder veel poespas te zijn, maar we hebben een mooi plekje en het is lekker rustig. Na het eten proberen we te cachen in het aangrenzende natuurgebied "Molenheide". Zonder succes, maar wel met de nodige muggenbulten. We drinken nog een kop koffie en gaan op tijd op bed. Zowel vanwege de muggen als de regen die ons tegen kwart voor tien de tent in dwingt te gaan.

Molenheide

hoogte profiel