Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 3 afstand: van: naar:
Zondag 29 juli 2012 96,8 km Langdorp Huy

We staan wederom tegen half zeven op. Tegen 8 uur is het ontbijt op, de tassen ingepakt en we breken de tent af. Via een gevarieerde route door het bos en langs het riviertje de Zichem, komen we terug op de route.

riviertje

station BraivesVandaar uit weer veel fietspaden annex oude spoorbanen. In Diest gaan we op zoek naar een bakker en supermarkt. De supermarkt is open en daar halen we ook maar het brood ook voor de lunch en het ontbijt voor morgen. In de super testen we ook nog de koffie, die niet lekker is. We verlaten het plaatsje via een parkje en een mega zwembad. Tegen kwart voor twaalf komen we aan in het gezellige Zoutleeuw, waar de terrassen vol zitten met fietsploegen. Voor ons is dit tijdstip te laat voor de koffie, wij zijn bijna aan de lunch toe. We fietsen verder over het fietspad. Langs de route zie je regelmatig nog de borden met plaatsnamen en de - al dan niet vervallen - stationsgebouwen staan. Als we door Velm fietsen, vinden we op het plein een modern prieeltje, waar we lunchen.

Het waait vandaag stevig uit het zuidwesten, de richting die we op fietsen. Het is een half bewolkte dag. We merken dat we dichter bij de Ardennen komen, want het landschap wordt glooiender. Zelf klimmen (en dalen) we heel geleidelijk op een voormalige spoorbaan. Het is zondag en dat is goed te merken op het fietspad, zowel veel (race)fietsers als wandelaars. In Moha komen we tegen kwart over vier bij een stacaravancamping met zwembadje en bar. We besluiten toch maar door te fietsen, omdat we nog wel zin hebben in een stukje. In Huy zit ook een camping, zo'n 10 km verder.

Heuvel/bebouwing

Eenmaal in Huy is het even zoeken naar de camping1). Hij blijkt te bestaan, maar daar is het wel mee gezegd. Er ligt een mooi grasveld met daarom heen een rand met gras en haagjes tussen de plekken. Wij nemen een plek waar ook een picknick tafel staat. Gelukkig komen er ook nog Nederlandse jongens op de camping staan, dat maakt het iets levendiger. Het toiletgebouw ziet er niet erg schoon uit. De beheerder vertelt 's avonds dat het al enige tijd niet is schoongemaakt, omdat de eigenaar niets doet. De camping ligt ook net te ver van het centrum, waardoor het niet aantrekkelijk is weer terug te fietsen. Na het eten en de afwas, verdwijnt de zon, waardoor de trui direct aankan. We liggen wederom op tijd op bed. Maar goed ook, want het begint alweer te regenen. Gelukkig regent het 's nachts en niet overdag als we fietsen.

1) aanvulling 4 maart 2015: De camping is sinds augustus 2014 gesloten.


hoogte profiel