Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 4 afstand: van: naar:
Maandag 30 juli 2012 65,2 km Huy La Roche-en-Ardenne

Water naast fietspad Het is uiteindelijk droog geworden als we opstaan. Tegen half 9 vertrekken we en gaan eerst opzoek naar een bakker. Die vinden we in het centrum, waar nog volop geladen en gelost wordt. We fietsen Huy uit over een drukkere weg die na een enkele kilometer een losliggend fietspad krijgt. Het blijkt wederom een voormalige spoorbaan te zijn, te herkennen aan de bomen langs het fietspad. Nadeel van de bomen is dat er nog geen zon schijnt op het fietspad, waardoor het nog erg frisjes is. Een groot verschil met voorgaande dagen, is dat we nu in de Ardennen fietsen. Eerst is het riviertje naast ons even hoog als het fietspad, wat later is er al zo'n 10 meter hoogteverschil. Verderop is een deel van de rots weggehakt om ruimte te maken voor de toenmalige trein.Ree


Onderweg zien we op een stuk met zicht op een weide, een ree staan. Nieuwsgierig kijkt ze om, maar ze rent niet weg. Na 20 km en flink wat hoogtemeters verlaten we de spoorbaan en fietsen we over landweggetjes. We gaan nu echt trainen voor de Simplon, de eerste klimmetjes en afdalingen volgen elkaar snel op. Het mag misschien wel niet zo hoog zijn (zie hoogteprofiel), maar de klimmetjes zijn soms best steil. Bij de tweede klim na de spoorbaan, gaan we op de “top” lunchen, we hebben er zo'n 30 km opzitten. Dat lijkt niet veel, maar er zitten vele hoogtemeters bij. Op de top is een oorlogsmonument voor de WOII parachutisten die in dit gebied gesneuveld zijn.

Monument

Na de lunch dalen we eerst een heel stuk af om vervolgens via diverse grotere en kleinere klimmen met haarspeldbochten in La Roche-en-Ardenne aan te komen. We zetten op deze 'dure' camping (€19,70 incl. 2 douchemuntjes) onze tent op en gaan douchen. Na het douchen gaan we het toeristische plaatsje in. We kijken wat rond voor mogelijke fietshandschoentjes en pakken daarna een terrasje. We zijn hier in 2009 eerder geweest met de auto en weten een aardig restaurantje met terras bij het water. We genieten van de Belgische Grimbergen ‘brûne’ en de hapjes. Tegen 19:00 besluiten we daar ook een hapje te eten. De aardappelen/patatten en echt vlees en zalm (niet ingeblikt) smaken ons erg goed. Tegen half negen, na een kop koffie gaan we nog even op cache jacht. We vinden er nog twee. Met een voldaan gevoel gaan we slapen.

La Roche-en-Ardenne

hoogte profiel