Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 6 afstand: van: naar:
Woensdag 1 aug. 2012 47,1 km Ettelbruck Alzingen (Luxembourg)

Als we opstaan, hangt ons wasgoed al in de zon te drogen. Tegen 7 uur staan de tent en picknickbank zelfs in de zon. Het was gisteren wel even afzien naar de camping, maar we zien nu al de voordelen van een hooggelegen camping. Tegen kwart over acht fietsen we weg van de camping en dalen af naar het eerste kruispunt, waar we rechtsaf een landweg op gaan. Van fietsen komt nog niet veel terecht, want het wordt hoog tijd om voor ons om de eerste Luxemburgse caches te vinden. We vinden er één bij een kerkje en twee met uitzicht op een landhuis.

Kasteel/landhuis

Met een goed gevoel fietsen we verder. We merken al snel dat het een echte warme dag gaat worden, gelukkig hebben we een redelijk vlakke etappe vandaag en niet zo lang. De route voert over landweggetjes, fietspaden en vlak voor Mersch langs een rivier. In Mersch halen we brood en besluiten daar ook koffie te drinken met een puddinggebakje. Bakkers met koffie en terrasjes kennen we van onze eerste fietsvakantie door Duitsland en blijkbaar kennen ze dat in Luxemburg ook. Na Mersch fietsen we langs een echte spoorbaan met enkele passerende treinen. Rond kwart over elf komen we aan bij Luxemburg Stad. We fietsen onderlangs (Grund) en zien de oude stad boven liggen.

Luxembourg 1

Met wat klimmen en dalen gaat de route over kinderkopjes, maar voor dat we het door hebben zijn we de stad alweer uit. Daar gaat de route langs een bergwand links en een rivier rechts van ons. Verderop cachen we nog wat en tegen 12:10 uur komen we aan bij de camping. Tien minuten te laat, want de receptie heeft siësta tot 14:00 uur. We zoeken een picknickbank in de schaduw en gaan daar eerst lunchen. Tegen half twee is er een vrouw bij de receptie en zij geeft aan dat we de tent op het middenveld mogen opzetten. Dat doen we dan ook, maar door de hitte is het eigenlijk niet te doen. Om 14:00 zijn de douches weer open en gaan we douchen, waarna Wim de inschrijving regelt en Joke de was doet. We moeten maar profiteren van de warmte op deze vrije middag, zodat de was kan drogen op de waslijn die tussen onze fietsen is gespannen.

Luxembourg 2

Tegen half vier gaan we met de bus naar de stad. In het centrum gaan we cachen, eerst enkel op de ‘bovenverdieping’ en later beneden in het park. Één schat ligt op een ‘tussenverdieping’, waar we uiteindelijk geen trap naar toe vinden. Tegen half zeven hebben we genoeg van het cachen en zoeken een terrasje om een hapje te eten. We eten uiteindelijk een flammenküchen met een groene salade. Voor het toetje gaan we naar ijssalon Venezia. Met een ijsje in de hand lopen we naar de bushalte voor de bus terug naar de camping waar we tegen 9 uur aankomen. Dan is het tijd voor koffie en koken we tevens water voor de ochtend. We hebben een thermoskan mee, zodat we 's ochtends de brander niet meer nodig hebben en we sneller kunnen pakken. Rond 10 uur gaan we de tent in, het gras is al nat en er zijn te veel muggen. De caravanburen achter het hegje, blijven nog een tijd op, waardoor het even duurt voordat het echt rustig is. Tegen 6 uur worden we wakker, omdat er een heleboel vliegtuigen opstijgen. We verbazen ons dat we tot nu toe zo vaak in de buurt van een luchthaven hebben gestaan deze vakantie.


hoogte profiel