Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 7 afstand: van: naar:
Donderdag 2 aug. 2012 79,9 km Alzingen (Luxembourg) Metz

Tegen half zeven staan we op en we blijken nog de eersten te zijn, ondanks dat er meer fietsers op deze camping staan. De picknickbank bij de speelplaats is ons goed bevallen en we breken eerst de tent af, om daar te ontbijten. Om kwart over 8 zitten we op de fiets richting Metz. We fietsen door drie Luxemburgse plaatsjes.

Bij de grens

Even na het viaduct over de A13 ligt de grens en volgens de borden alleen toegankelijk voor fietsers. Enkele Franse plaatsjes volgen. Het derde Franse plaatsje is een klein vestingstadje, Rodemack met een ommuurd centrum.

Rodemack

Als we bij de Moezel uitkomen, nemen we een andere route. We volgen de Moezelroute. Onderweg komen we verschillende groepen Duitse fietsers tegen. Na een tijdje moeten we, vanwege werkzaamheden, omrijden. Met her en der een A4tje met een pijl proberen we de omleiding te volgen. Het lukt ons uiteindelijk om weer bij de Moezel uit te komen. Vlakbij zien we 4 torens van een energiecentrale, vermoedelijk een kerncentrale, want we zien er bunkers bij. Het wordt steeds bewolkter en als we bijna bij Thionville zijn, lijkt het te gaan regenen. Gelukkig blijft het bij enkele spetters. Bij de kade van Thionville hebben we mooi uitzicht op waterskiërs op de rivier. Tegen 4 uur en bijna 80 km verder bereiken we Metz. We staan op zo'n typische stadscamping, hutjemutje. Om 4 uur valt het nog mee, maar iedereen wil aan het water staan en ook graag een beetje vlak. Bij het water betekent ook in het bijzijn van families eend en zwaan. Gelukkig zijn zij de tenten gewend.

Metz

Na het inrichten van de tent en het brood bestellen, gaan we op aanwijzing van het campingpersoneel met de fiets op zoek naar een supermarkt. Het wordt de Simply market in een groot winkelcentrum in het centrum van Metz. Nadat we ergens de fietsen hebben geparkeerd, zijn we in de winkel wel even zoet met het zoeken van onze producten. Als we terugkomen van het shoppen staan er inderdaad tenten vlak bij ons. Twee ervan komen ook uit Drenthe, onderweg op doorreis naar Zuid Frankrijk.


hoogte profiel