Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 8 afstand: van: naar:
Vrijdag 3 aug. 2012 73,7 km Metz Nancy

Via het rustige universiteitsterrein verlaten we Metz. Naast de universiteit is een recreatiepark, dat waarschijnlijk 's middags drukker is dan om kwart over acht 's ochtends. Bij een niet werkend sluisje volgen we het stilstaande water, te herkennen aan de ruime hoeveelheid kroos en verderop aan de diepe spiegeling van de bomen in het kanaaltje. Kanalen zijn vaak rechttoe rechtaan, niet zo spannend. Als we Metz echt uit zijn loopt het kanaaltje parallel aan de Moezel. Verschillende hardlopers, wandelaars en honden komen ons te tegemoet of halen we in. We blijken op een gegeven moment aan de verkeerde kant van de water te fietsen (links), want het pad blijkt een wandelpad te zijn geworden.

Kanaaltje

Verderop is het fietspad nog “warm” van het verse asfalt. Dat ligt er, maar lijnen, borden en bermafwerking moeten blijkbaar wachten tot na de vakantie. Bij Novéant-sur-Moselle halen we een lunchbrood en een happertje. Na dit plaatsje gaan we al weer een bosje in, een onverharde pad en aansluitend weer een stukje langs de Moezel en daarna weer langs een kanaal. De paden zijn veel onverhard en af toe zelfs vol met gaten. Wij en onze fietsen zijn behoorlijk stoffig. Tegen elf uur bereiken we het plaatsje Pont-à-Mousson. Daar gaan we ter afwisseling cachen bij een gebouw uit de Renaissance.

Plein Kathedraal

Na dit plaatsje loopt de route enigszins parallel aan de snelweg richting Nancy. Hier fietst ook een stel Duitsers de Moezel-route, die regelmatig moeten zoeken waar ze langs moeten. Wat zijn wij blij met onze GPS track. Ter hoogte Frouard lunchen we onder een boom in een parkje langs het fietspad. Met een volle maag kunnen we er weer tegen aan. Langs de Moezel is het nog een klein stukje tot de eerste bebouwing van Nancy. We fietsen dwars door Nancy en waar het niet anders kan, lopen we een stukje. We komen langs enkele toeristische trekpleisters van de stad, zoals het Stanislas plein.

Porte de la Craffe

In het centrum doen we boodschappen, want voor zover wij weten is in de buurt van de camping geen supermarkt. Beladen met de boodschappen fietsen we over een drukke weg naar de camping. Na het laatste grote kruispunt is het nog even af zien. De camping ligt hoog boven Nancy en het is met 125 hoogtemeters over 2 kilometer nog best ver (stijgingspercentage gemiddeld 6,3%). De camping is een doortrekkerscamping en behoorlijk groot. Niet echt ons soort camping, maar je hebt het niet altijd voor het kiezen. Naast de camping is een parkje, waar we na het eten nog op zoek gaan naar een schat in de grond.


hoogte profiel