Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 9 afstand: van: naar:
Zaterdag 4 aug. 2012 0,0 km Nancy Nancy

Heerlijk even geen wekker, maar wel op tijd wakker. De camping is namelijk al wakker, duidelijk een doortrekkerscamping. Voordat we een flûte halen bij het campingwinkeltje, gaat de was in de Biotex week. Het Franse stokbrood smaakt ons goed. Na het ontbijt wordt de was gewassen, uitgespoeld, nog een keer en uitgewrongen. We hangen de was op onze zelfgespannen waslijn. Het is even creatief zijn met de wasknijpers. Gelukkig is de fietskleding die we gisteren, na de stoffige rit, al gewassen hadden droog. De tent is ook voor het eerst 's ochtends droog. We lummelen verder bij de tent met een kop koffie, even lekker niets doen.

Richting Nancy vanaf de camping

Na de lunch op de camping gaan we Nancy in met de bus. Onze vaste vrije dag activiteit is de stad verkennen door middel van de schatten die de locals hebben verstopt. Ondertussen winkelen we ook wat. Er ligt een multi-cache in het recreatiepark van Nancy. Het is daar redelijk druk, dus cachen is wel een uitdaging. De opdrachten die we hebben gaan over de verschillende onderdelen van het park, zoals een rozentuin, theater en dierentuintje. Na het cachen gaan we eerst terug naar de Odlo shop, waar we eerder al fietshandschoentjes hebben gezien. De fietsenmaker die we elders in de stad tegen kwamen, heeft zelf vakantie, dus andere opties voor de fietshandschoentjes zijn er ook niet.

Dierentuin

Op een terras achter het grote plein drinken we een Leffe Brûne, ons favoriete biertje. Kost wat, maar dan heb je ook wat. We gaan richting het station om te kijken of er betaalbaardere terrasjes zijn. We strijken neer op een terras bij een brasserie in een straatje van het station naar de winkelstraat. Je mag door het straatje niet met de auto, maar een jongeman denkt dat het wel kan. Op het verkeerde moment, want de gendarmerie komt net de hoek om. De agenten zitten met zijn vieren in de auto en twee houden zich bezig met de overtreder. Een andere gaat een sigaretje roken op de hoek van het straatje.

Stanislas plein 1

Na twee consumpties, blijkt er om half zeven nog niemand te eten. Onze bus gaat uiterlijk om 20:45 terug naar de camping. We besluiten een rondje te lopen, om te kijken of er elders wel gegeten wordt. Dat blijkt niet het geval en we besluiten alsnog bij de camping te gaan eten dus halen we boodschappen en een lekkere wijn. Als we terug naar het station lopen, blijken de eerste mensen te eten. Vermoedelijk zijn zij ook afhankelijk van het OV. Terug op de camping bereiden en eten we onze pastamaaltijd. Deze smaakt goed en het is stukken relaxter dan wanneer je op tijd staat. We hebben er ook diverse buren bij gekregen op het stukje van de camping waar we staan. Onze tweede glas wijn drinken we in de tent op, want om kwart voor tien gaat het helaas regenen.

Stanislas plein 2