Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 10 afstand: van: naar:
Zondag 5 aug. 2012 81,8 km Nancy Bouzey

Als we opstaan is de tent aan de binnenkant droog, helaas de buitenkant niet. Als Joke om half 8 met de baguette van de campingwinkel terugkomt, is de tent al ingepakt. Als we om 8 uur willen vertrekken, begint het net wat te regenen. We wachten even, maar het blijkt niet bij spetteren te blijven. De jas en regenbenen worden opgezocht en trekken we met tegenzin aan. Als we om de camping heen fietsen, blijken we nog midden in Nancy te zitten, want de universiteit, ziekenhuis en hotels blijken ook boven op de berg te liggen. Als we Nancy uitfietsen en over de A33 fietsen, komen we op een onverhard bospad en maken met onze bagage indruk op de mountainbikers die we tegenkomen. Als de weg begint te dalen wordt deze gelukkig verhard. Na Ludres, waar we wat brood kopen, dalen we verder door een woonwijk en komen uit bij enkele grotere wegen. Hier komen we weer bij een kanaal uit waar we weer op de ‘officiële’ route zitten.

een van vele sluisjes

Het kanaal volgen we een stuk en wat later gaat de route langs verschillende kleine meertjes. We doen tegen half 10 onze jas en regenbenen uit, want het is droog geworden. Een tegemoetkomende vakantiefietser lijkt helemaal geen regen te hebben gehad. In Bayon gaan we naar de supermarkt die op zondagochtend open is en we realiseren ons dat we extra brood bij de bakker hadden moeten halen, dus we gaan ook in dit dorp nog even in de rij staan bij de bakker. Het is eigenlijk een luxe dat we hier ook op zondag boodschappen kunnen doen, en dat we geen drinken hoeven mee te slepen voor twee dagen. Na het dorp fietsen we met mooi weer via de D12 het departement Meurthe-et-Moselle uit, om vervolgens op dezelfde weg, die nu de D9 heet, de Vogezen binnen te rijden. We fietsen over verschillende wegen verder. Het is nog rustig op de weg.

Moezel

In Charmes verlaten we de route en we volgen een aangepaste route naar de camping in Bouzey. Bij een aquaduct gaan we even naar de ander kant om een cache op te halen. Om het aquaduct op te komen, mochten we wel enkele meters 10% stijgen en dalen en visa versa. Wim heeft een route gemaakt langs een kanaal. Dit kanaal overbrugt veel hoogteverschillen, dus dat betekent voor ons veel klimmetjes en voor de watersporter veel sluizen. De sluizen worden automatisch bediend met een afstandsbediening, dat scheelt een hoop vakantiekrachten. De boten die we inhalen of tegemoet komen zijn gelukkig allemaal anders, niet zo als vorig jaar met een hele rij huurboten. Vlak voor Bouzey verlaten we het kanaaltje en klimmen we in twee etappes direct omhoog. Bij het meer van Bouzey is het druk met dagjesmensen en toeristen. Langs het meer vinden we diverse schatten. De camping, Aire Naturelle du Lac de Bouzey, is een eenvoudige camping met een groepsaccommodatie waar een groep jongeren verblijft. We vinden een plekje bij het water. In hetzelfde deel van de camping staan ook enkele visserstenten. Het blijken Nederlanders uit Den Haag te zijn, te horen aan hun accent. We drinken eerst een colaatje alvorens de natte tent op te zetten. Na het eten willen we nog even cachen in het bos. We vinden er nog twee, maar op zoek naar de derde, horen we dat het regent. We lopen nog in het bos, dus het is nog even droog, maar het laatste stuk naar de camping worden we toch nog nat. Met de niet droge was gaan we de tent in. Helaas geen koffie meer, omdat het blijft regenen.

Meer van Bouzey / regen

hoogte profiel