Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 14 afstand: van: naar:
Donderdag 9 aug. 2012 0,0 km Hinterkappeln (Bern) Hinterkappeln (Bern)

Uitgerust worden we wakker. Na het ontbijt begint het rustdagritueel van het wassen weer. Als de was van gisteren droog is en de nieuwe hangt, gaan we met de bus naar Bern. In Bern liggen ook verschillende caches. Met een flinke snelheid stroomt de heldere azuurblauwe Aare door Bern.

Aare in Bern

Na een tijdje op de ‘bovenverdieping’ te zijn geweest, dalen we af via een steil straatje/voetpad langs moestuintjes. In het lager gelegen en rustiger deel van Bern strijken we, bij een goed lopend terras, neer voor een warme lunch. Tegen twee uur gaan wij met een goed gevulde maag verder het straatje in naar een brug. Een trap brengt ons weer naar boven, het toeristische deel van Bern, vlakbij het berenparkje. Er zijn twee verblijven, een met twee volwassen beren en een met twee jongeren.

Beer

Het cachen in een stad is en blijft lastig, want we vinden er geen een meer deze middag. Met het winkelen lukt het beter: ansichtkaarten voor het thuisfront, ontbrekende postzegels bij het postkantoor, een liter schone brandstof bij een outdoorzaak en enkele boodschappen bij de supermarkt.

Klokkentoren

Tegen 17:00 houden wij het slenteren voor gezien en nemen de bus terug naar de camping. Op het tentenveld zijn er twee fietsers bijgekomen, te herkennen aan de fietskleding aan de waslijn. Terwijl de kaartjes en dit verslag worden geschreven komen de fietsers terug bij hun tent. Het blijken ook Drenten te zijn. Zij zijn naar Albanië gefietst en nu op de terugweg naar huis. We wisselen informatie uit over de route. Ze hadden de aanvullingen op de website niet gelezen. Daardoor zijn ze op zoek gegaan naar agriturismo's die niet meer bestaan en ook hadden ze geklommen naar een brug, die is weggeslagen. Dankzij de goede voorbereidingen van Wim zijn wij daarvan al op de hoogte.

Parlementsgebouw

Na het eten met dit keer wel een ijsje als toetje zoeken we nog een schat in het nabijgelegen bos. In Zwitserland is niets vlak, en dus klimmen we in het bos flink omhoog. Gelukkig ligt de schat op zijn plek en met een voldaan gevoel dalen we af naar de camping. Met een kop koffie in de hand, informeren we bij onze buren naar hun eerdere ervaringen voor onze volgende fietsreizen. Na hun pensioen hebben ze het fietsen en kamperen ontdekt, en sindsdien zijn ze elke zomer 3 maanden van huis op ontdekkingstocht. Tegen de tijd dat wij met pensioen gaan, hopen wij ook nog in zo'n goede gezondheid te verkeren. Of toch maar sparen voor een sabbatical?