Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 15 afstand: van: naar:
Vrijdag 10 aug. 2012 64,2 km Hinterkappeln (Bern) Frutigen

Als we tegen 8:20 uur wegfietsen, schijnt de zon al flink. Door het bos fietsen we omhoog naar Bern. De route loopt dwars door Bern langs het parlementsgebouw, waar we gisteren kleine kinderen zagen spelen met de waterfonteinen op het voorplein. Ook komen we langs de dierentuin. Wij zijn blij met onze GPS, want nu kunnen we lekker doorfietsen zonder steeds op de kaart te hoeven kijken. De route gaat door diverse dorpjes. In een van de dorpjes prijst een bakker haar waar aan met vele soorten volkorenbrood. Daar halen we maar een broodje voor de lunch. Onderweg proberen we diverse caches te vinden, met wisselend resultaat.

Helikopter

We fietsen langs een kanaal en later langs het vliegveld van Bern, waar helikopterlessen worden gegeven. Mooi om te zien hoe ze vlak boven de grond blijven hangen. Een ander lesje is het opstijgen, een kwartslag draaien en weer landen.

Uitzicht

Tegen half 11 drinken we een kop koffie bij een bakker in Toffen. Daarna vervolgen we de route langs het spoor, grote delen over gravelpaden. Bij een houtenbrug over Simme zoeken we nog een cache..

Houten brug over Simme

Er staat niet veel water in die rivier. De stenen op de bodem zijn goed zichtbaar. De kleur van het water is grijsblauw.

Simme

Een stukje na de brug vinden we een lunchplek aan de kant van het fietspad op een hellinkje. Met vernieuwde energie kunnen we de pittige klim aan die na Wimmis volgt. Onderweg komen we nog een groep medewerkers tegen van een sociale werkplaats. Bij Mülenen is een kabelbaan naar de Fromberghore (2394m), er lopen diverse toeristen rond. In Reichenbach zijn verschillende huizen van hout gemaakt erg bijzonder. Gezien de buslading met toeristen is er wat te beleven, al weten we niet wat. We fietsen verder over landweggetjes en zien onderweg nog een verschrikte eekhoorn snel de boom in klauteren.

Onderweg naar Frutigen

Voor we het door hebben zijn we al in Frutigen. De bergtoppen zijn al dichterbij gekomen en we zitten duidelijk in een gezellig en toeristisch plaatsje. Het is een warme, aangename dag (22°C) en het is lekker fietsen met de wind mee. Tegen 3 uur melden we ons bij camping Grassi. We zetten eerst de tent op en daarna inchecken en douchen. Aansluitend lopen we terug naar het dorp voor de boodschappen. De avond brengen we door bij de tent met uitzicht op enkele parapenten en een duidelijk aanwezige rivier op de achtergrond.


hoogte profiel