Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 20 afstand: van: naar:
Woensdag 15 aug. 2012 13,1 km Lecco Lecco

Uitslapen is lastig als je dagen achtereen vroeg opstaat. Tegen half 8 gaan we dan ook uit de tent en ontbijten. Nadat de was hangt, gaan we eerst naar de supermarkt. Het is Maria Hemelvaart en dan kunnen de winkels (eerder) gesloten zijn. Daar hadden we gisteren niet bij stil gestaan.

Libelle op tent

Op de camping zijn de Italianen al druk bezig met voorbereidingen voor de BBQ. De familieleden stromen binnen. We proberen in de buurt een supermarkt te vinden, maar zonder succes, want we komen het spoor niet over. Wij besluiten eerst terug te gaan naar de camping en dan met de fiets naar de supermarkt, waar we gisteren ook waren. Onderweg naar Lecco zien we in het park/groenstrook langs het water overal picknickende families zitten, veelal met salades en een BBQ erbij. De supermarkt blijkt tot 14:00 open te zijn, dus we zijn op tijd. We halen de boodschappen voor de avond en de lunch. Daarna gaan we eerst wat cachen. Sommigen plaatsen te druk vandaag, op andere kunnen we, met wat geduld, de cache ongezien vinden.

een rustig parkje

Tijdens het wachten smeren we onze stokbroodjes met smeerkaas en ham. Als het brood op is, zoeken we het centrum, we fietsen er eerst om heen. Uiteindelijk vinden we, nadat we een winkelcentrum hebben gevonden (met een Bennet supermarkt die de hele dag open is), de weg naar het centrum. We slenteren over een braderie en eten op het plein een ijsje.

plein in Lecco

Terug op de camping lijkt het wat rustiger geworden, al ligt menig gast uit te buiken van al het eten en de warmte. Joke neemt wederom een duik (figuurlijk) in het meer om af te koelen en zwemt een stukje. Als we bij de tent zitten, komen er nog twee vakantiefietsers. Zij blijken de route naar Rome te fietsen en hebben de Splügenpas van Zwitserland naar Italië genomen. Die is ook goed te doen was, maar is wel iets hoger dan de Simplonpas. Deze avond eten we lekker bij de tent en bereiden ons voor op de fietsdag van morgen.