Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2012: Tilburg - Venetië
Dag 27 afstand: van: naar:
Woensdag 22 aug. 2012 0,0 km Lido (Venetië) Lido (Venetië)

Op een tweede rustdag, lukt het uitslapen al wat beter. Tegen 8 uur komen we de tent uit. Onze eerste actie van vandaag is de route voor morgen naar het station verkennen. Hoe komen we met zo min mogelijk trappen met de fiets op het station en van welk perron vertrekt de trein. Deel 1 van de vraag, komen we uit. Deel 2 is afwachten tot morgenavond. Op het stationsplein is de eerste cache van vandaag snel gevonden. Ongemerkt loggen is lastiger, maar zelfs dat lukt. Vervolgens zoeken we steeds de meest nabij gelegen cache. In het gebied van vandaag zijn meer toeristen dan gisteren. Het lukt niet altijd om de dichtstbijzijnde cache te pakken, omdat deze weleens aan de andere kant van het Grande Canal ligt. Wederom komen we veel in steegjes en deze zijn met elkaar verbonden door vele bruggetjes. We trainen onze traploopspieren goed deze dagen.

Ergens in Venetië 3

Lunchen doen we in een broodjeszaak aan de Rialto-route. Ongelofelijk om te zien hoeveel mensen daar langs lopen. Maar mooi dat ze daar lopen, dan kunnen wij in alle rust op de andere plekken schatten zoeken. We vinden met een kleine multi onze 100ste vakantiecache. Daarna pakken we een boot, waarmee we richting de haven gaan waar diverse cruiseschepen liggen, waaronder De Nieuw Amsterdam. We hadden deze wel eens op tv gezien van een programma van Herman den Blijker, maar zo groot dat kun je niet voorstellen. Onder het cachen komen we verschillende Duitse toeristen tegen die terug gaan naar hun cruiseschip. Echt een heel andere vakantie hebben zij, maar we zouden echt niet willen ruilen. Zij waarschijnlijk ook niet.

Hoogwater tast muren aan

Na nog enkele geslaagde caches, vinden we dat we wel een biertje verdiend hebben. Niet op het San Marco plein, die mijden we deze vakantie, net als de Rialto brug. Op het bekende plein, naast het restaurant van gisteren genieten we van Venetië. De zon schijnt waterig, maar de kleine dames halen toch de zijflappen van de zonneschermen naar beneden, omdat de zon straks van de zijkant schijnt. Het uitzicht wordt al minder, als ook de restaurantmedewerkers dit doen, gaan we verder, terug naar de camping. Na het loungen op de camping zoeken we een restaurant op in Lido. We verkennen het plaatsje en uiteindelijk nemen we vlakbij de haven een pizza. Achteraf niet zo'n hele goede keuze, maar ja dat is achteraf.

Zonsondergang op Lido