Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2013: Rondje zuidelijk Noorwegen
Dag 16 afstand: van: naar:
Zondag 28 juli 2013 0,0 km Geiranger Geiranger

Geiranger

De tent staat op de camping in het puntje van de kloof, dus we zouden dus lang geen zon moeten krijgen. Echter om kwart voor negen brandt de zon al op onze natte tent. Na het ontbijt verkennen we het toeristische plaatsje en halen we brood en ansichtkaarten. Deze schrijven we op de picknickbanken bij de ingang van de camping. Na de lunch zijn we uitgehangen en gaan we actief doen. We gaan klauteren naar een uitzichtpunt boven ons. De zon breekt weer door en al snel is het aardig warm tijdens het klimmen. Het eerste stuk lopen we door het bos op de helling. In het open stuk lopen we door een veld met geiten. Ze trekken zich niet veel aan van de wandelaars die langs komen.

Geiten

Bij een splitsing waar we nog verder omhoog kunnen besluiten we nadat we een schat hebben gevonden, naar het iets lager gelegen uitzichtpunt te gaan. Daar zou ook een schat moeten liggen, die we uiteindelijk niet vinden. Vanaf het uitzichtpunt zien we de camping liggen en een cruiseschip.

Cruiseschip in Geirangerfjord

Ook zien we Ørnevegen (Eagle Road) liggen. Een weg met 11 haarspeldbochten die in Geiranger begint en op 620m op het hoogste punt zit.

Eagle Road

Bij het uitzichtpunt zit een Spaans stelletje, waarschijnlijk van de cruise ‘Grand Mistral’. Dezelfde boot als we in Olden zagen, maar of de gasten nog dezelfde zijn, is maar de vraag. Na een tijdje genoten te hebben van het uitzicht dalen we weer af. Tijdens de afdaling zien we de weg voor morgen. Dat wordt echt afzien om het fjord uit te komen. Het pad is op sommige stukken behoorlijk nat, wat glibberige situaties oplevert. Joke raakt even uit balans en maakt een slippertje. Bij de camping gaan we nog even relaxen. Joke wast de vies geworden broek nog even. De dag sluiten we af op het terras van een eetgelegenheid, met een Amerikaanse pizza en salade, waar we aangenaam mensen kunnen kijken. We zitten onder de luifel, want het is niet helemaal droog. Gelukkig waait er wel een warme wind, waardoor het aangenaam is. Na afloop lopen we nog even naar de haven en het trolleninformatiepunt voor een laatste schat van vandaag.

Woef met Troll