Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2013: Rondje zuidelijk Noorwegen
Dag 25 afstand: van: naar:
Dinsdag 6 aug. 2013 0,0 km Oslo Oslo

Oslo Bygdøy

Wederom hebben we uitgeslapen. We willen wel uitgerust thuis komen. Het heeft veel geregend vannacht en op onze tent nog langer, want we staan onder een boom.

Akerhus fort

Na het ontbijt gaan we wederom naar het centrum. Dit keer naar het museumschiereiland Bygdøy. Via de bus en de boot komen we aan op het eiland. Volgens het papiertje bij de receptie zou het tot een uur of twee droog blijven, maar dat blijkt niet het geval. Terwijl we op de boot wachten regent het alweer.

Colorline vertrekt

Bij een van de musea drinken we eerst koffie. 't Is droog geworden, dus we gaan eerst cachen. Het Frammuseum bezoeken kan eventueel vanmiddag als het weer gaat regenen. We vinden op het eiland acht schatten. Helaas hebben we onderweg in het bos af en toe wel moeten schuilen voor de regen. We lopen via ‘knusse’ wandelpaadjes door het bos.

Knus bospaadje

Uiteindelijk pakken we een bus naar het centrum. Daar informeren nog naar de bootkaartjes voor morgen met de fiets. Op de boulevard van Aker Brygge eten we nog een ijsje. Het cachen tussen de toeristen is lastig. Na een tijdje zoeken besluiten we terug te gaan naar de camping.

Nobel Peace Center