Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2013: Rondje zuidelijk Noorwegen
Dag 26 afstand: van: naar:
Woensdag 7 aug. 2013 75,4 km Oslo Horten

Agrarisch Noorwegen

Een zonnig Oslo, dat hebben we nog niet eerder gezien. Tegen kwart over negen zijn we bij de haven, waar we even moeten wachten op de boot die ons naar de andere zijde van het Inner Olsofjord brengt.

afscheid van Oslo

Om 10 uur gaan we echt fietsen. De eerste 10 kilometers door Oslo waren flink afdalend, dat compenseren we nu met een stevige klim vanaf Nesoddtangen. Als we boven zijn genieten we even van het uitzicht naar de zuidkant van Oslo aan de andere kant van het water.

Uitzicht

De route gaat verder door agrarisch gebied. Velden met graan en gerst. Zelfs fruitteelt met aardbeien en frambozen die geplukt worden door een groep vrouwen en direct aan weg aangeboden worden. 't Is een glooiend gebied, want niets is vlak in dit land. Bij de tweede pittige klim van de ochtend fietsen we langs een bos. Wim hoort geritsel en meent twee elanden te zien in het bos.

Vlinder

Aan het einde van deze klim picknicken we bij een parkeerplaats annex bushalte en carpoolplaats. Een verlaten zootje, waar een toeristisch informatiebord staat en pakketjes uitgewisseld worden. Tijdens de lunch gaan ook nog twee dames carpoolen en een vreemde snuiter komt aanlopen en probeert, zonder succes, een lift te regelen.

Landweggetje

We steken een grote weg over en gaan weer landweggetjes in. Wederom met veel graanvelden en ook diverse boerderijen en landhuizen. Het laatste stuk van de route leggen we varend af op een autoveerpont van Moss naar Horten. Op de boot trakteren we onszelf op een ijsje.

Horten vanaf de ferry

We belanden op een familiecaravanpark vlakbij zee. We krijgen een plek aangeboden aan de overzijde van de weg tussen twee bomen. Niet echt een rustige plek, want om 4 uur 's nachts beginnen werklui de grond achter de camping af te graven. In combinatie met een lantaarnpaal vlakbij de tent is het geen goede nachtrust geweest.


hoogte profiel