Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2013: Nieuweschans - Sluis
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 23 mei 2013 82,7 km Oostvoorne Veere

Zeeland

We fietsen Zeeland binnen over de Brouwersdam. Het begint wederom te regenen en het waait ook nog flink. De windsurfers, zowel van Nederlandse als Duitse komaf, doen hun best volop te genieten van de harde wind. Ze hebben er gelukkig campers bij, waar in ze zich kunnen opwarmen.

Campers/surfers

Vlak voor Renesse picknicken we langs de weg. Ondertussen is het droog geworden en hangen we de handdoeken uit om droog te wapperen. Tenminste als ze een beetje willen blijven hangen door alle wind. We hebben thee bij de lunch, want vanochtend kregen we koffie aangeboden.
Bij het opstaan regende het nog steeds, of zou het alweer zijn..... We hebben eerst de natte tent en natte waslijn afgebroken om vervolgens in de schuur te gaan ontbijten. De jongen van de camping verwelkomt ons in de kantine van de camping die ze aan het opknappen zijn. Daar is het lekker warm en we krijgen verse koffie aangeboden die we niet afslaan. Zodoende hebben we met de lunch nog warm water voor een theetje.

Visserman monument

Op de Voorne Putten en Goeree hebben we vanochtend mooie momenten gehad, zowel droge als natte momenten. Lange stukken hebben we door de duinen gefietst, iets dat nooit verveelt. Echt een (wadden)eiland gevoel krijg je daarvan. Er zaten stukken bij van 10% stijging, dus aan het trainingsdoel werd ook goed voldaan. In Goedereede, een knus Zuid-Hollandsplaatsje, hebben we brood gehaald met super krakelingen, één van de specialiteiten van het bakkertje. Nadat we de lekkere broodjes gesmaakt hebben, vervolgen de onze route door Zeeland. De lucht breekt open en Zeeland lacht ons tegemoet. We fietsen in de volle zon en met wind in de rug de Oosterscheldekering over.

Oosterscheldekering

De in 1986 geopende waterkering heeft enorm hoge schuiven (zo’n 40/50 meter), je voelt je toch een beetje nietig als je er langs fietst. Als we over de kering heen kijken, worden we duizelig: het water kolkt. Met al het zeewater om ons heen krijgen we zin in een visje. Echter op het eerste stuk wel frietkramen, maar geen visboer te bekennen. Nabij Vrouwenpolder zien we uiteindelijk een viswinkel op de parkeerplaats beneden. We mogen even wachten, maar de sliptongetjes smaken heerlijk. In Vrouwenpolder halen we ook onze boodschappen. We overnachten op een net nieuw ingerichte SBB camping met mooie picknickbanken en Zeeuwse klei, en natuurlijk, wat niet mag ontbreken: de vogels.

Tent op 't Veerse Gat