Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 1 afstand: van: naar:
Zaterdag 12 juli 2014 140,2 km Assen station Lochem station
Zaterdag 12 juli 2014 69,7 km Lochem Gescher

Warme infietsdag

Na 4 weken niet meer met bepakking gefietst te hebben, is het weer wennen. Bij de fietsen in de trein tillen, slaan de twijfels toe. Hebben we toch niet te veel mee? De weegschaal gaf gisteren bij Joke rond de 7 kg per achtertas aan, de keukentas wat meer, de kledingtas wat minder. Aan voortassen doet Joke niet. Ondertussen is er een blok kaas, halvarine en wat extra drinken voor onderweg bijgekomen. Bij de overstap in Zwolle en later in Zutphen blijkt het al wat gemakkelijker te gaan. Zal het toch wennen zijn of speelt de lagere instap van de dubbeldekker en de Twentetrein ook mee?

Vanuit de trein

Maar goed, in Lochem gaan we dan eindelijk echt fietsen. Via knooppunten heeft Wim de route door de Achterhoek naar de R1 gelegd. Duidelijk aan de rand van Nederland. Het coulisselandschap en het licht glooiende landschap om ons heen, maakt dat de vakantiestemming er goed in zit.

Landschap

In Duitsland wordt het al iets glooiender, kleine klimmertjes die je toch al even voelt. Verder een agrarisch landschap, mais in verschillende hoogtes, graan al dan niet geoogst en natuurlijk aardappels en grasland. En zelfs een eerste wijnveld, al lag die nog in Nederland. In Duitsland verbouwen ze ook stroom, vlak over de grens zien we de eerste zonnepanelenvelden. De keuzes van de Duitse politiek om over een aantal jaren energieonafhankelijk te zijn (Die Energiewende), zijn in zo’n grensstreek duidelijk zichtbaar. En stroom leveren ze vandaag, de zon schijnt en ’t is zo’n 24 graden. Een beetje broeierig, omdat het de afgelopen dagen heeft geregend. Kortom, vandaag al een warme infietsdag.

Camping: Birkmann's Hof

In Vreden

hoogte profiel