Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 2 afstand: van: naar:
Zondag 13 juli 2014 80,5 km Gescher Münster

Münsterland

In alle rust vertrekken we. Door de onweersbuien en daarbij horende neerslag is het dauwig, wat de rust versterkt. Pas als we weer bij de route zijn, komen we wat meer mensen tegen: een groep koorleden die wachten bij een kerk en de eerste fietsers.

Dauwig landschap

Door alle rust om ons heen, hebben we niet in de gaten dat we al 20 kilometer hebben afgelegd als we om 10 uur bij de bakker in Holtwick zijn. We trakteren onszelf op een koffie met een gebakje. De energie uit het gebakje is nog niet opgenomen als we even later over een nat en modderig pad omhoog ploeteren. Een mueslireep doet wonderen. Later klimmen we over het asfalt verder tot een hoogte van 154m, tevens het hoogste punt van de dag. Het klimmen gaat geleidelijk door in het glooiend agrarisch landschap.

Zandstenen bouwsel in museum

Aan het begin van de middag verdiepen we ons in zandsteen bij het museum in Havixbeck. Als we de vragen van de cache gevonden hebben, drinken we er nog een kopje thee. De rest van de dag is het vlak en licht afdalen. De route eindigt in Münster. Een Hanzestad, met een (herbouwd) historisch centrum waar we veel fietsers en studenten tegen komen. Wij fietsen uiteindelijk via een mooie oude stadswalroute (alleen toegankelijk voor wandelaars en fietsers) om het centrum heen. We kamperen op de (luxe) stadscamping van Münster. Daar zien we meerdere vakantiefietsers op de twee tentenveldjes. Na het avondeten kijken we in de bar/restaurant nog naar de eerste helft van de WK finale waarin Duitsland tegen Argentinië speelt.

Camping: Campingplatz Münster

Schloß Varlar

hoogte profiel