Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 4 afstand: van: naar:
Dinsdag 15 juli 2014 82,7 km Schloß Holte-Stuckenbrock Höxter

Weltmeister

Het WK voetbal is ook ons niet ontgaan. Al in Nederland zat de stemming er goed in. De Duitsers laten ook hun liefde voor het voetbal merken. In Münster hebben we een deel van de finale gezien (zie dag 2) waar Duitsland uiteindelijk Argentinië heeft verslagen en wereldkampioen is geworden. Twee dagen na de finale is nog steeds veel te merken van het voetbalfeest. Zo hangen er nog steeds Duitse vlaggen uit het raam en zijn vele auto’s nog versierd met vlaggetjes op de zijramen en zijn spiegels voorzien van hoezen in de Duitse kleuren. Sommige voetbalfans hebben hun bolide voorzien van stikkers, een vlag over de motorkap en de wielen voorzien van Duitse wieldoppen.

Auto met Duitse vlag

Vandaag eten we bij de lunch Weltmeisterbrötchen. Deze voedzame meergranenbroodjes van o.a. roggemeel met aan de bovenzijde sesam- en maanzaad en aan de onderzijde zonnebloempitten zijn erg lekker.

Weltmeister Brötchen

De route van vandaag hebben we wederom iets ingekort door vanaf de camping naar het oosten te fietsen en niet terug naar het zuiden. Duidelijk is dat deze aangepaste route niet R1 waardig is, het is een drukke provinciale weg. In Augustdorf pakken we de route weer op. Vandaag de eerste pittige klimmetjes, niet lang, maar wel een aardig percentage. In Detmold krijgen we te maken met een stukje omleiding. Netjes aangegeven met bordjes (U R1). Opeens zien we geen bordjes meer (of missen het einde U bordje). We komen wel weer op de GPS track en fietsen via een oude trambaan en later via een voetganger/fietszone langs een beek Detmold uit.

Glooiend landschap

Naast wederom akkers met mais en graan, vandaag ook mooie stukjes door bos en langs een riviertje. De dag sluiten we fietsend af met een lange afdaling die eindigt in de mooie stad Höxter. De camping ligt aan de andere zijde van de rivier de Weser en naast het voetbalveld. Op de camping zien we wederom de Engelsman, het Franse echtpaar en ook de twee Nederlandse dames die we op dag twee onderweg een paar keer zijn tegengekomen.

Camping: Wesercamping Höxter

Höxter

hoogte profiel