Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 5 afstand: van: naar:
Woensdag 16 juli 2014 84,3 km Höxter Bad Gandersheim

Luister niet naar Joke

Vandaag een warme dag, dus op tijd weg. Dat lukt want de tent en ook de was zijn droog. De Engelsman is net voor ons aan weg. Zijn bedoeling is om vandaag naar Goslar te gaan. De Nederlandse dames van dag twee, zijn vlak na ons weg en halen ons in terwijl we cachen. Ook zij willen naar Goslar vandaag. Het Franse echtpaar is wat later vertrokken, die zien we pas bij de lunch. Ben benieuwd of we op de camping vanavond nog vakantiefietsers zullen zien (ja, een Canadees echtpaar).
Het eerste stuk van de route is vlak langs de Weser. Na Holzminden verlaat de route de Weser en wordt het heuvelachtiger.

Dit hebben we geklommen

Na de lunch vinden we een cache met de naam “Brockenzicht”, het hoogste punt van de Harz. We turen richting het oosten en zien de Brocken uiteindelijk liggen, wel half in de wolken. De route zelf is niet zo zwaar. In de ochtend een klimmetje en in de middag twee, die achteraf niet nodig is geweest: in Einbeck wachten we voor een verkeerslicht en zien we voor ons wegwerkers, en naast ons R1 bordjes die naar rechts wijzen. Joke denkt “laten we de bordjes een keer volgen”. Met het idee dat het een andere weg is om het plaatsje uit te fietsen en het een kleine routewijziging is. Die gedachte klopt echter niet. Voordat we het doorhebben, zijn we over het spoor en blijkt dat we op de alternatieve route te zitten, met een flinke klim. Tijdens het klimmen zien we de oorspronkelijke route in het dal liggen. Als troost genieten we van het mooie uitzicht.

Uitzicht in dal

Daar waar de routes weer samen komen zien we de uitleg van de bordjes. De oorspronkelijke route is voor fietsers nog niet gereed. De fietsers (in andere richting) worden geadviseerd het alternatief te fietsen. Wij vermoeden dat de route wel befietsbaar is, maar wellicht nog niet geheel voorzien van fietspad of iets dergelijks. Het ommetje met de extra klim is dus niet nodig geweest. Dus ons motto van vandaag: Luister niet naar Joke (als het om de route gaat ;) ).

Camping: DCC Kurcampingpark Bad Gandersheim

Dad Gandersheim

hoogte profiel