Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 6 afstand: van: naar:
Donderdag 17 juli 2014 41,5 km Bad Gandersheim Goslar

Welkom in de Harz

Vandaag fietsen via de noordwest zijde de Harz binnen. De Harz is het noordelijkste middelgebergte van Duitsland. De Brocken is het hoogste punt, met 1142m, maar zo hoog komt de route bij lange na niet. Naast een bergachtige omgeving, is de Harz vooral ook heel bosrijk en dat is fijn op warme dagen zoals deze.

Uitzicht

Bij de receptie op de camping in Bad Gandersheim hebben we gezien dat de weersverwachting de komende dagen oploopt tot zo’n 30 graden. Gelukkig hebben we een rustdag in het vooruitzicht. Vandaag is het een kortere dag met het nodige klimwerk. We besluiten dan ook vroeg weg te gaan. Via een aangepaste route (niet echt korter of minder klimmen) fietsen we terug naar de R1.
Net als de R1 zelf ook al direct veel klimmen. Het is vroeg op de ochtend ook al warm, dus we zijn blij met de rij bomen langs de weg, die enige schaduw creëren. Veel landweggetjes vandaag en door het bos fietsen we over semiverharde paden. Zoals te verwachten als je de Harz infietst is het meer klimmen dan dalen. Uiteindelijk klimmen we van bijna 150m naar bijna 350m hoogte bij de camping net buiten Goslar. We lunchen in het bos nabij Goslar, want in het bos is het net een paar graden koeler. Op de camping aangekomen, besluiten we een vakantiewasje te doen. Met het mooie weer is dat zo droog. Als de was hangt, gaan we Goslar in.

straatje in Goslar

Via een bospad lopen we in 20 minuten naar het plaatsje. Daar slenteren we wat rond en zoeken vrij snel een terras waar we kunnen genieten van een plaatselijk gebrouwen biertje en later ook van een lekkere avondmaaltijd.

Camping: Campingplatz “Sennhütte”1)

1) aanvulling 30 april 2020: Deze camping is van eigenaar gewijzigd en wordt gemoderniseerd: Harz Camp Goslar

Gose

hoogte profiel