Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 10 afstand: van: naar:
Maandag 21 juli 2014 92,8 km Gerlebogk Bergwitz

Asfalthappen en muurschilderingen

De ochtend over de R1 valt kort samen te vatten: asfalthappen. Veel over grotere wegen met losliggend fietspad en enkele steden als Kötchen en Dessau. Niet echt spannend, maar wel goed om meters af te leggen.

Een nieuwe weg

Om 10 uur zijn we in Reppichau, we hebben er al 30 km op zitten. Dit dorpje valt ons op door de mooie muurschilderingen, de beschilderde toren en de levensgrote beschilderde koeien langs de weg.

Beschilderde koe

Bij de toren eten we ons happertje op die we vanochtend bij de bakker hebben gehaald. Terwijl we genieten van het broodje met spijs, zien we de schilder aan het werk met het aanbrengen van een nieuwe muurschildering, een precisiekarweitje.

Nieuwe muurschildering

In Dessau, het is dan half 12 en 47 km op de teller, zijn we het even ‘zat’ om op ons zadel te zitten en halen we bij een bakker een grote kop koffie. Als we Dessau verlaten, komen we in een park, eindelijk wat beschutting. Vandaag is het al minder warm, omdat het bewolkt is. Geen 33 graden, maar wat wel weten we ook niet. We lunchen in een fietsrijk gebied in de buurt van een Solitude.
De middag is, zeker vergeleken de ochtend, stukken afwisselender. Zowel verharde als onverharde rustige wegen en af en toe door stukken bos. Vlak voor Gräfenhainichen fietsen we langs een grotere weg. Daar lopen veel festivalgangers die na een aantal dagen feesten weer op weg naar huis gaan. In het plaatsje halen we de boodschappen en pakken we een terrasje. Of het terrasje handig is, betwijfelen we want als we onze tocht vervolgen, zien we een wel hele donkere onweerswolk. We fietsen stevig door om droog op de camping te komen. Bij de camping zijn we, op een paar druppels na, droog aangekomen. Het blijft nog een uur rommelen met af en toe een flits. We zetten onze tent op bij het water op het bikersveld. Daar staan al verschillende andere tentjes. We spannen de tent direct af voor het geval het wel gaat regenen. Dat gebeurt gelukkig niet en met een gerust hart drinken we een lekker biertje in de biergarten van de camping.

Camping: Camping- und Wassersportpark Bergwitzsee

Onze tent op bikerveld

hoogte profiel