Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 11 afstand: van: naar:
Dinsdag 22 juli 2014 95,7 km Bergwitz Ferch

Naaldbossen en graan

Vandaag een afwisselende dag door zowel naaldbossen als langs open stukken met graanvelden. De eerste 15 kilometer is rustig warm fietsen, waarna we de Elbe oversteken en in Lutherstadt-Wittenberg aankomen.

De Elbe

Deze stad uit de baroktijd heeft enkele mooie gebouwen en uiteraard een bakker, waar we brood halen voor de lunch. Als we de stad weer uit zijn, gaan we klimmen, veel over onverharde paden door het bos en langs de graanvelden. De graanvelden worden dezer dagen geoogst. Onderweg zien we twee combines klaar staan om aan de slag te gaan. De mannen om ze te bedienen zijn er niet. We lunchen in Grubo, naast de brandweerkazerne (plaats voor 1 auto). Terwijl we lunchen, zien we nog enkele vakantiefietsers voorbij komen. Als we onze weg vervolgen via een wat grotere weg met losliggend fietspad zien we wel graan geoogst worden. Grote stofwolken rond de combines en wachtende trekkers om de oogst te vervoeren.

Combine

Wij zoeken onderweg naar Bad Belzig naar schatten, de ene met meer succes dan de andere. In de plaats zelf halen we bij de supermarkt nog wat koels te drinken. Na Bad Belzig wisselen plaatsjes en naaldbossen elkaar af. Het is te merken dat we dichter bij Berlijn komen, want naast dat we een stuk langs een spoor fietsen (waar we geen trein op dat moment zijn tegengekomen), kruizen we ook twee keer de snelweg A9. Vlak voor Fichtenwalde fietsen we een stuk over een echt drukke weg waar de avondspits al in volle gang is. In het plaatsje halen we de boodschappen om daarna het bos weer in te duiken. Als we weer op de route komen, komen ook weer het Nederlandse fietsende stel tegen die we op onze rustdag in Goslar tegen half 11 zagen vertrekken. Na het klimmetje over de A10 zijn we snel bij de camping. In het naalbos zetten we onze tent op, vlakbij een gammele picknickbank. Door het bos loopt ook de R1 route over een fietspad, dus af en toe zien we nog vakantiefietsers voorbij komen.

Camping: Campingplatz Neue Scheune in Ferch

Vanuit de tent in Bergwitz

hoogte profiel