Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 14 afstand: van: naar:
Vrijdag 25 juli 2014 86,8 km Berlin Waldsieversdorf

Berlijn by bike

Na een onrustige nacht, er moesten zo nodig mensen om half 1 's nachts een grote tent naast de onze opzetten, gaan we op pad door Berlijn.

De camping

Het fietspad aan de overzijde van de camping en aan de andere kant van het kanaal brengt ons naar het centrum. Onderweg worden we ingehaald door diverse Berlijners onderweg naar hun werk. Ze hebben veelal 1 achtertas aan hun fiets hangen.

Bundestag

In de buurt van de Bundestag fietsen we over de Mauerweg met een gedenksteen. Daar komen we weer op de route. Zowel in de buurt van de Bundestag als Brandenburger Tor zijn veel agenten. Wij nemen hier even de tijd om het moment van west naar oost vast te leggen met de camera.

Joke onder Brandenburg Tor door

In oost Berlijn slingeren we nog even door. De GPS is erg handig, want bordjes in de gaten houden met al dat verkeer valt niet mee. We komen ook nog langs een stuk bewaarde muur. De muur is voorzien van ‘kritische’ graffitiekunst.

De Muur met graffiti

Het duurt nog even voordat we in groener Oost Berlijn komen. Uiteindelijk fietsen we door een park waar we een veerpont pakken om de Spree over te steken. Daarna blijven we groenere stukken van Berlijn fietsen. Bij het meer Müggelsee drinken we om half 12 een kop koffie. Dit is geen Berlijn meer, maar waarschijnlijk recreëren hier wel veel Berlijners. De middag blijft groen, langs kleine meertjes en enkele plaatsen. Tegen 5 uur komen we aan in Waldsieversdorf. Daar is het jagersfeest gaande. De eigenaresse waarschuwt ons dat het 's avonds lang onrustig kan zijn, de kermis ligt naast de camping. Eenmaal op de camping, zien we dat we naast de kermisgasten de enige kampeerders zijn. Er dreigt regen en onweer, dus we besluiten snel de tent op te zetten en te gaan douchen. Niet lang daarna gaat het al onweren en regenen. Snel duiken we de tent in. We drinken daar ons biertje op en knabbelen wat nootjes en gaan daarna liggen. We vallen als een blok in slaap en worden tegen 8 uur, als de kermis weer de muziek aanzet (die was eerder heel even aan gegaan, maar vanwege het weer weer uitgezet), wakker. Het feest wordt geopend met kanonschoten en wij besluiten de tent uit te komen om te gaan eten op de picknickback bij de ingang van het terrein.

Camping: Ferienpark am Däbersee

Kerkje

hoogte profiel