Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 16 afstand: van: naar:
Zondag 27 juli 2014 100,0 km Ośno Lubuskie Wierzbno

Een beetje als Noord Frankrijk

Na een roerige nacht (er waren twee Polen druk in gesprek om 2 uur 's nachts) staan we op om weer op pad te gaan. De eerste dag echt in Polen. We zijn benieuwd wat Polen ons qua inzichten gaat brengen. Polen is alles behalve vlak, het gebied is glooiend te noemen. Ook fietsen we over rustige landweggetjes, hooguit landbouwverkeer, want de omliggende graanvelden worden ook op zondag geoogst.

graanveld

Het heeft wel wat weg van noord Frankrijk. Ook komen we diverse groepen scouts tegen. Die zijn we niet in Frankrijk tegen gekomen. De groepen zijn op basis van leeftijd ingedeeld. De grootste jongens en meisjes kwamen we als eerste achterop fietsen. De allerkleinsten liepen een stuk verder naar voren. In Lubniewice zijn we de groepen voorbij en gaan we even langs de supermarkt voor wat boodschappen. Het is smoordruk bij het kleine winkeltje, dus de koekiepauze doen we een stuk verderop in het dorp. Als de koekjes op zijn en we weer willen opstappen, komt de andere fietser van de camping net langs. We wisselen informatie uit over de GPS (je moet je er wel eerst in verdiepen), doel van de reis en meer. We fietsen tot onze lunch een stuk gezellig samen.

Rustig weggetje

De boodschappen voor het avondeten halen we in Międzyrzecz bij de Intermarché. Hopelijk hebben ze net als in de Franse variant ook een tube chocopasta, want onze Fred en Ed is op. Helaas chocopasta hebben ze niet in tube en aan een pot beginnen we niet. We houden het beleg maar op kaas en salami. In de middag fietsen we over rustige wegen naar een Nederlandse camping waar we om 4 uur zijn. Deze ligt niet langs de hoofdroute, maar via een alternatief. Het is een ruim opgezette camping met slechts enkele gasten. Dat voorspelt een rustige nacht, waar we ook aan toe zijn. Tegen half 6 horen we kraanvogels, luid en duidelijk, hopelijk houden die ons vannacht niet wakker.

Camping: Landschapscamping Carpe Diem

Kerkje Pszczew

hoogte profiel