Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2014: Lochem - Gdańsk
Dag 21 afstand: van: naar:
Vrijdag 1 aug. 2014 0,0 km Grudziądz Grudziądz

Relaxdagje

Een relaxdagje vandaag, alles op een laag tempo. Tegen half 9 gaan we eens ontbijten. Bij het inpakken van de etenspullen blijkt dat de tas van binnen plakt. Het blijkt de niet meer sluitende oploskoffiepot te zijn. En oploskoffie dat een beetje nat wordt gaat plakken. De hele tas wordt uitgepakt en de tasjes die plakken worden schoongemaakt dan wel uitgewassen. Gelukkig valt de schade mee, maar we zijn wel pas tegen 11:00 onderweg met de bus naar de oude stad.

Oude stad

Daar gaan we enkele schatten zoeken en halen we na enkele zoekpogingen onderdelen voor onze lunch. Ook hier is uit lunchen niet echt mogelijk.

Wisła

De broodjes met salade smikkelen we op aan de oever van de brede Wisła. Het water stroomt snel, stukken hout zoeven voorbij, evenals enkele eenden die zich mee laten voeren.

Beeld

Tegen 3 uur bussen we terug naar de camping en het meer. Joke rust nog even wat uit in de tent, terwijl Wim de schat in het bos nog opzoekt. Als de schat is gevonden, belonen we dit met een biertje op het terras bij het meer. We zijn echt aan het relaxen en besluiten uiteten te gaan in het hotel naast de camping. Bestellen moet je binnen doen, evenals je drinken ophalen, het eten wordt wel geserveerd op het terras. Naast een Italiaans stel die er wat langer over doen om de lokale gebruiken te begrijpen, is er ook een groep windmolenbouwers die op het terras eten. De groepsdynamiek (wie naast wie zit en wie wel eten besteld en wie niet) is interessant om naar te kijken. Ons toetje, een ijsje, halen we bij de Sklep in de buurt, waar we al wandelend terug naar de camping, van genieten.

Muur oude stad met kerktoren