Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 2 afstand: van: naar:
Zondag 12 juli 2015 67,0 km Bordeaux Juillac

Piste Cyclable Roger Lapébie

Eindelijk echt aan het fietsen. Dat is wel fijn na een dag treinen. En het is relaxed vandaag. De eerste helft van de route fietsen we over een fietspad speciaal voor ons aangelegd ;). Waarschijnlijk heeft Roger Lapébie zich ingezet voor de route, maar dat weten we niet zeker (hij blijkt de Tour de France winnaar uit 1937). En ook uiteraard niet speciaal voor ons.

Piste Cyclable

Deze zondag maken veel fietsers gebruik van dit fietspad, een oude spoorlijn. Racefietsers, dagjesfietsers en natuurlijk vakantiefietsers. Zo’n spoorlijn heeft veel voordelen, naast de beperkte stijging, is hij vlak en er zijn geen auto’s. Die beperkte stijging (2 à 3%) is mogelijk dankzij voor de trein uitgehakte rotsen, waardoor wij door een tunnel kunnen fietsen en ons een klim bespaart blijft.

Tunnel

Ook veel schaduw langs het fietspad. Bomen en struiken die vroeger als geluidsbarrière voor de trein zijn gepoot, leveren nu mooi schaduw op. Niet dat het bloedheet is vandaag, maar het is wel wennen aan de warmte zo’n eerste dag.

La Dordogne

Voor Guillac verlaten we het fietspad en mogen we direct klimmen en dalen. Daarvoor terug krijgen we mooie uitzichten over de velden waar druivenranken (voor de Bordeauxwijnen) staan, zonnebloemen bloeien en graan en mais groeit. We komen bij Branne uit bij de rivier de Dordogne. Deze volgen we, welleswaar niet strak, naar de kleine en eenvoudige camping aan de rivier bij Julliac.

Graan met wat zonnebloemen

hoogte profiel