Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 3 afstand: van: naar:
Maandag 13 juli 2015 83,0 km Juillac Parranquet

Route du Vin

Terwijl dit verslag wordt geschreven, drinken we een lekkere rode wijn van Château Genas uit Côtes de Duras. Helaas niet een Château waar we langs zijn gefietst vandaag. We hebben de Carrefour Express in Villeréal wel afgestruind naar eentje, maar niets kunnen vinden.
De Midden Frankrijk route volgt een deel van de route du Vin. Links, rechts en voor ons overal druiven en regelmatig een ‘Château’. Soms mooie gebouwen, soms niet meer dan een schuur. We zien diverse soorten druivenranken, hele jonge struiken, volwassen struiken en we zien een wijnboer de struiken machinaal trimmen. Uiteraard zien we ook diverse druivensoorten.

Druivenranken

Vlak voor Monbazillac is er gelegenheid een wijntje te kopen. Even overwegen we hier de wijn voor de avond te kopen, maar we zien de klim van 8% al voor ons liggen. En een fles wijn is al snel een kilootje extra gewicht. Het is onze eerste echte klim deze vakantie en volop in de zon. Eenmaal boven in Monbazillac belonen we onszelf met een drankje op een terras.

Limogines

Als we verder fietsen is het gedaan met de druivenvelden. Graan, mais en enkele weilanden met Limogines koeien nemen het ‘straatbeeld’ over. We fietsen over rustige en glooiende ‘D-wegen’ (tot 3% dalen en klimmen).

Geoogste velden

In het toeristische Villeréal lassen we een pauze in op het centrale plein met overdekte markthal met schuin erachter een indrukwekkende kerk uit de 14e eeuw. Tegen half vijf zijn we op de volkscamping met een bar en een zwembad.

Villeréal

hoogte profiel