Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 4 afstand: van: naar:
Dinsdag 14 juli 2015 83,5 km Parranquet Douelle

Dal van de Lède en Lot

Alvorens we in de dalen van de rivieren mogen fietsen, klimmen we ons eerst warm. Al snel nadat we op de fiets zitten, klimmen we eerst naar St. Martin de Villeréal. Ook de pittige klim die volgt naar Biron (met Château) houdt ons scherp met schakelen. Er zijn om 8:45 nog weinig toeristen, maar de mensen bereiden zich al voor.

Château de Biron

We slingeren richting het eerste dal van vandaag. De Lède is een bescheiden riviertje, maar het dal en de smalle weggetjes zijn er niet minder om. Slingerend in alle rust komen we aan bij Monsempron-Libos waar veel levendigheid op het plein is op deze nationale feestdag. Bij de bakker staat een lange rij, tot de buitendeur, dus het duurt even voordat we brood hebben. De rij staat langs de balie met allerlei lekkernijen, dus de verleiding is groot. Ook halen we alvast de boodschappen voor het avondeten, aangezien de meeste winkels ‘s middags dicht zijn. Voordat we verder gaan, drinken we nog een kop koffie op het plein. Bij Fumel komen we op een fietspad, wederom een oude spoorbaan. Er speelt een klein muziekgezelschap, waarbij we enigszins in de buurt alsnog zonnebrand smeren.

Langs de Lot

We fietsen nu ook langs de Lot, een grote rivier. Het knusse van de Lède heb je niet in dit dal. Op de brede Lot wordt gekanood. Aan de zuidzijde hoge rotsen en soms aan de noordkant ook, waardoor we gedwongen worden stukken te klimmen. Gelukkig volgt de route de rivier niet strak, waardoor we afwisselend landschap houden. Tegen 4-en zijn we bij de rustige camping municipal van Douelle die langs de Lot ligt.

Langs de Lot

hoogte profiel