Wim & Joke's vakantie website

Fietsvakantie 2015: Bordeaux - Genève met wandelweek in de Chartreuse
Dag 5 afstand: van: naar:
Woensdag 15 juli 2015 47,1 km Douelle St. Cirq-Lapopie

Warme dag in St. Cirq-Lapopie

Vroeg vertrekken, want we willen voor siësta bij de camping zijn in St. Cirq-Lapopie. Het dal van de Lot kan erg warm zijn, maar zo vroeg fietsend nog goed te doen. Het is vandaag een déjà-vu met vier jaar geleden, toen we de LOW fietsten. Cahors treffen we nu tegen 9 uur in de ochtend, de vorige keer was het al in de middag. In Cahors halen we een lithium batterijtje, want de camera wil niet meer aan.

Onderweg naar Vers

Het klimmen naar Vers vergaat ons nu gemakkelijker. Zou het de ervaring zijn? Betere fietsen? Of toch het tijdstip van de dag en temperatuur? Wederom is dit stuk van de route mooi met een hoog uitzicht over de Lot. In Vers slaan we dit keer de camping over en vervolgen de route langs de Lot en een oude spoorbaan.

Uithaksel in de rots

In Bouziès nemen we het wandel/jaagpad langs de Lot. We fietsen voorzichtig, want de stenen hebben scherpe randen. Tegen half twaalf zijn we bij de camping en zetten de binnentent op, douchen en wassen wat kleren. We lunchen rustig, want elke beweging levert al zweet op. We lummelen een deel van de middag. Tegen vier uur is het iets afgekoeld en durven we de wandeling naar St. Cirq-Lapopie aan, een kunstenaarsdorp bovenop de berg uit de middeleeuwen.

St. Cirq Lapopie 1

Veel toeristen zijn al op de terugweg, we komen ze tijdens de klim tegen. Eenmaal boven in het dorp zijn er nog genoeg toeristen over. We klimmen door naar de ruïne van het kasteel (voor een schat) en genieten van het uitzicht.

St. Cirq Lapopie 2

Verder kijken we wat rond en besluiten een terrasje te pakken, want eigenlijk is het veel te warm om rond te lopen. We genieten van ons verkoelend biertje.

Kerk St. Cirq Lapopie

hoogte profiel